U bent hier

Lokaal bestuur Nijlen en organisatoren van ‘Dinner on the lake’ bereiken overeenkomst

Nijlen regio
25.10.2021 - 10.20u
Door: Herman Gezelle

Vorige zomer was er een geschil tussen lokaal bestuur Nijlen en de organisatoren van 'Dinner on the lake'.

Aanleiding was het inrichten van een restaurant op een vijver in de Bartstraat. Hiermee kon het gemeentebestuur niet akkoord gaan omdat de vijver zich in kwetsbaar gebied bevindt met hinder voor milieu en omwonenden.

Bovendien was er ook een omgevingsvergunning nodig. De organisatoren waren niet akkoord met deze argumenten. Dat leidde tot verschillende gerechtelijke procedures.

De vonnissen daarvan bepaalden dat de organisatoren dwangsommen moesten betalen aan de gemeente.

Daar komt nu een einde aan met het akkoord dat beide partijen bereikten. De organisatoren vergoeden grotendeels de onkosten van de gemeente en in ruil laat de gemeente verdere dwangsommen vallen.

De lopende procedures om deze te innen worden stopgezet. Daarmee is de zaak definitief achter de rug. Niets staat een eventueel ander initiatief van de organisatoren elders in de gemeente in de weg.

"Bij Dinner On The Lake kijken we altijd vooruit. We zijn tevreden met het compromis en investeren positieve energie in alle komende edities", zegt Jeremy Buyle van 'Dinner on the lake'".

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto