Elektro Smets schenkt 10 nieuwe laptops aan lokaal bestuur Nijlen. Die worden uitgeleend aan Nijlense scholen en kwetsbare jongeren. 'Dankzij deze laptops van Elektro Smets kunnen we kinderen in een kwetsbare thuissituatie betrokken houden bij het schoolgebeuren', zegt burgemeester Paul Verbeeck bij de ontvangst.

'We zijn tevreden dat we in deze bijzondere periode ook ons steentje kunnen bijdragen om kinderen te helpen online les te volgen', reageert Bart Smets.

Gratis wifi en hulp van githo nijlen en bibliotheek

Nog vóór de paasvakantie bracht lokaal bestuur Nijlen de digitale noden van Nijlense leerlingen in kaart. Scholen werden proactief bevraagd. Kinderen en jongeren die thuis geen computer of internet hebben, kunnen digitale schoolopdrachten niet maken.

Gratis wifi is mogelijk via Telenet en Proximus en kan aangevraagd worden via de school of via Team Hulpverlening van lokaal bestuur Nijlen. Hiervoor kan je bellen naar 03 410 02 11.

Voor de leerlingen uit de Nijlense lagere scholen die niet over een digitaal toestel beschikten, kwam er een oplossing via githo nijlen dat chromebooks in bruikleen geeft. Andere kwetsbare jongeren kregen een tablet van de bibliotheek, zo vult schepen van sociale zaken Lien Du Four nog aan.

Laptops voor derde graag lager onderwijs

'De laptops geschonken door Elektro Smets zullen ter beschikking gesteld worden aan kwetsbare jongeren uit de 3e graad van het lager onderwijs en de uitleenovereenkomst geldt tot het einde van het schooljaar', zegt schepen van onderwijs Griet Van Olmen.

Twee van deze toestellen zullen gebruikt worden door leerlingen van GO! De Zevensprong. Directrice Caroline Van der Plas is tevreden 'Dit is een geweldig initiatief dat echt mee het verschil zal maken', zo besluit ze.