Nijlen is met zijn bossen en parken al een groene gemeente, maar het kan altijd nog beter. In november 2018 werden er in het kader van de 1001 bomencampagne maar liefst 1.200 bomen uitgedeeld.

Het lokaal bestuur zet het werk nu verder en plant 32 extra bomen aan op het openbaar domein. Er zullen onder andere bomen geplant worden op het speelplein in Kerkevelden, het speelplein in Mussenpad, het BMX-terrein en de hondenweiden in Bevel en in het Beekpark.

De bomen zullen voor schaduw zorgen tijdens warme zomerdagen. Maar bomen doen natuurlijk veel meer dan dat.

Bomen hebben alleen maar voordelen

De voordelen van groen in onze woonomgeving zijn al meermaals aangehaald. We zijn gezonder en we voelen ons gelukkiger als we in een groene omgeving vertoeven.

Bomen doen zelfs nog veel meer: naast hun positieve invloed op onze gezondheid zijn ze ook onontbeerlijk voor ons klimaat. Zo zorgen ze voor afkoeling van de omgeving, verminderen ze de kans op overstroming, ze verbeteren de luchtkwaliteit en ze halen CO2 uit de lucht.

U bent van harte uitgenodigd om op donderdag 14 maart de eerste aanplanting bij te wonen, om 14 uur op het speelterrein in de Kerkevelden.