De gemeente, dat ben jij en dat zijn wij allemaal samen. Hoe maken we samen elke dag Nijlen mee en wat kan jij daar aan bijdragen? Wat kunnen we samen aanpakken? Waar moet meer aandacht voor zijn? En hoe kan je hierover samen met de gemeente maar ook met je buurt, vereniging, school en noem maar op de koppen bij mekaar steken? Je ideeën hierover kan je kwijt op www.nijlenmeemaken.be

Dit online platform is dé verzamelplaats voor alle mogelijke ideeën. En het is misschien een "cliché", maar er zijn geen slechte ideeën! Surf er zeker eens naartoe en laat van je horen!

Niet alleen online

Je kan je ideeën natuurlijk ook op papier kwijt. Er komen postkaarten die je kan invullen en er zullen mee-makers verschijnen op tal van evenementen zoals de opendeurdag van de brandweer op 8 september, de markt, kermissen en het spektakel over Diamant op het Kerkplein op het einde van september. Mee-makers zijn medewerkers die je kan aanspreken en die op hun beurt ook de mensen zullen aanspreken.

Algemene bijeenkomst op 7 november

Op 7 november is er om 20 uur in Gemeenschapscentrum 't Dorp een algemene bijeenkomst waar we graag nog meer ideeën van jou horen. Noteer deze datum alvast in je agenda en kom mee brainstormen.

Inspiratie nodig?

Misschien is het een beetje moeilijk om zo maar uit het niets te bedenken waarover dat 'mee-maken' kan gaan. Inspiratie kan je vinden in de doelstellingen die lokaal bestuur Nijlen zich voor de komende jaren gesteld heeft. Die lees je hieronder. En als je liever een concreet voorbeeld hebt, denk dan bijvoorbeeld aan ons legertje 'Zappers'. Dat zijn vrijwilligers die het zwerfvuil te lijf gaan. Dat is letterlijk en figuurlijk een mooi voorbeeld van hoe je als inwoner met ondersteuning van de gemeente het verschil kan maken.

Nog meer voorbeelden

En er zijn er nog vele voorbeelden te bedenken. In de Gemeentekroniek van begin september lees je bv. alles over het nieuwe project 'lekker lokaal'. Daarvoor zoeken we een vrijwilliger om een 'buurderij' onder zijn of haar hoede te nemen. Je leest in die Gemeentekroniek ook een interview met twee Nijlenaars die al vele jaren aan autodelen doen. En er is nog meer mogelijk: buurtwinkels, reparatiecafés en ga zo maar door.

Welke doelstellingen heeft lokaal bestuur Nijlen zichzelf gesteld?

Het beleid voor de komende jaren in detail uitwerken, dat gebeurt samen met de medewerkers en met de inwoners via www.nijlenmeemaken.be De grote lijnen, de thema's waarop vooral ingezet zal worden, die zijn al bepaald.

Concreet stelt lokaal bestuur Nijlen zichzelf voor de komende jaren de volgende acht doelstellingen:

Nijlen zet dienstverlening centraal om klantgericht en efficiënt te zijn

Nijlen zorgt voor een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke leefomgeving om burgers ruimte te geven

Nijlen voert een pro-actief, geïntegreerd sociaal beleid zodat mensen weerbaar zijn

Nijlen maakt een gevarieerd en kwalitatief vrijetijdsaanbod mogelijk zodat elke Nijlenaar kan genieten in de eigen omgeving

Nijlen helpt burgers gedurende hun levensloop bij hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze blijvend kunnen groeien en schitteren

Nijlen is klimaatneutraal in 2050 met het oog op de levenskwaliteit van onze toekomstige generaties

Lokale handel en toerisme floreren samen dankzij het sterk merk 'Nijlen'

We houden Nijlen financieel gezond