Meldingen van financieel bedrog zijn de aanleiding

Tijdens het college van burgemeester en schepenen en het vast bureau van lokaal bestuur Nijlen op 11 mei werd beslist de samenwerking met vzw 't Vlammeke met onmiddellijke ingang stop te zetten. Ook de verkoop van de Nijlense UiTPAS bij 't Vlammeke wordt stopgezet.

Wie is vzw 't Vlammeke?

Vzw 't Vlammeke is een organisatie voor mensen met financiële beperkingen (verhoogde tussenkomst van de mutualiteit, minimumloon, schulden...). De vzw zette de afgelopen jaren een sociaal restaurant in Berlaar op poten en deed ook aan voedselbedeling. Daarnaast organiseren ze ook uitstappen en ontmoetingsdagen aan sociale tarieven.

Meldingen van financieel bedrog

Afgelopen weken kwamen er zowel bij lokaal bestuur Nijlen als bij de lokale politie verschillende meldingen binnen van financieel bedrog. Na onderzoek en een gesprek met 't Vlammeke besliste lokaal bestuur Nijlen niet verder samen te werken met de vzw.

Het zal ook niet langer mogelijk zijn een Nijlense UiTPAS te kopen bij vzw 't Vlammeke. De lokale politie Berlaar-Nijlen opende een dossier en onderzoekt de zaak verder.

Werd jij slachtoffer van oplichterij of financieel bedrog? Dien dan een klacht in bij de lokale politie.