Jaarlijks nodigt het lokaal bestuur Olen alle nieuwe inwoners uit voor een ontbijtbuffet. Bij een koffie en ontbijt­koek kunnen ze kennismaken met elkaar en met het aanbod van het lokaal bestuur.

Door Corona kon het ontbijtbuffet op paasmaandag dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Het bestuur bleef echter niet bij de pakken zitten en zorgde voor een waardig alternatief.

Kennismaken met Olen aan de hand van een online quiz

Het bestuur werkte een online quiz uit met als doel de nieuwe inwoners kennis te laten maken met de gemeentelijke dienstverlening en het beleid, Olen als fairtradegemeente, bijzondere lokale plekjes en bezienswaardigheden.

Door deel te nemen aan de quiz maakten de nieuwe inwoners bovendien per adres kans op een Olense cadeaucheque, een Olens kleur- en doeboek en een bon van Oxfam Wereldwinkel. Burgemeester Seppe Bouquillon zorgde ook voor een videoboodschap waarin hij iedereen welkom heet in de gemeente.

Nieuwe inwoners woonzorgcentra

Ook de nieuwe inwoners in WZC Zilverlinde en WZC De Notelaar werden warm welkom geheten in de pottengemeente.

Zij ontvingen naast een videoboodschap van de burgemeester elk een geschenkmand met Olense streek- en fairtradeproducten en met succes: "Onze nieuwe inwoners waren enorm blij met het welkomstpakket. Er zijn zelfs traantjes gevloeid", vertelt Nikki Hannes van WZC Zilverlinde.

"We toonden de videoboodschap van de burgemeester via de tablet/laptop. Onze nieuwe inwoners vonden het geweldig en tegelijkertijd ook jammer aangezien de burgemeester hun bedankwoordjes niet kon horen.

Ze zijn een digitaal gesprek in dialoogvorm intussen gewoon van Skype en gingen ervan uit dat de burgemeester ook hen kon zien en horen", lacht Nikki. "Daarom via deze weg: een warm dankjewel aan het lokaal bestuur voor dit mooi initiatief."