U bent hier

Lokaal bestuur Olen kan van start met eindrapport Bouwmeester Scan

Olen
26.03.2019 - 17.57u
Door: Lex Verellen

Het werken aan een beleidsvisie over een duurzaam en beter ruimtegebruik staat in Olen al decennialang op de agenda. Met het huidige structuurplan als basis keurde het lokaal bestuur al heel wat beleidsplannen en - visies goed.

De ruimte in Olen evolueert echter voortdurend. Dit betekent dat de opgemaakte visies voortdurend bijgestuurd moeten worden op basis van nieuwe inzichten en trends.

Olen geselecteerd voor Bouwmeester Scan

Met de opmaak van een nieuw meerjarenplan voor de volgende legislatuur en heel wat beleidsplannen op het programma kwam de oproep van de Vlaams Bouwmeester om deel te nemen aan de Bouwmeester Scan vorig jaar als geroepen.

Die Bouwmeester Scan is een tool die lokale besturen helpt een beleid uit te stippelen om zo werk te maken van een duurzaam en beter ruimtegebruik. Als een van de eerste gemeenten diende Olen vorig jaar haar kandidatuur in voor de scan. Met succes, want de gemeente werd geselecteerd.

Ruimtelijke transitie

Een multidisciplinair team van externe experten (PTArchitecten, Traject en Adviesbureau Ph7) boog zich in het najaar van 2018 over de ruimtelijke context van Olen. De ruimtelijke en beleidsmatige sterktes en zwaktes van de gemeente werden hierbij in kaart gebracht.

Op basis van de bevindingen, heeft het team vandaag een concrete agenda van mogelijke projecten en ingrijpen klaar waarmee het het lokaal bestuur Olen wil helpen en inspireren in de transitie naar een aangenamere, duurzamere, gezondere, beter uitgeruste en meer inclusieve leefomgeving. Het is nu aan het nieuwe bestuur om keuzes te maken in het nieuwe meerjarenplan.

Ontdek het eindrapport

Een van de voorstellen van het onderzoeksteam is om de sluizen, kanalen en natuurgebied meer naar voren te schuiven in de identiteit en beleving van Olen. Ben je benieuwd naar alle resultaten van de Bouwmeester Scan voor Olen?

Op woensdag 3 april om 20.00 uur licht de ontwerper het eindrapport toe in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp 1 2250 Olen. Iedereen is van harte welkom. Je kan de resultaten ook terugvinden op de website www.vlaamsbouwmeester.be (zoek op 'resultaten bouwmeesterscan').

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto