Na de 1e fase van de herinrichting van Olen centrum werd ook Den Dries aan het Ven onder handen genomen. Tevens kocht Olen hier enkele percelen zodat er in de toekomst meer richting parkgebied konden gaan.

'De aanplantingen van nieuwe bomen en tevens ook houtkanten past perfect binnen dit plaatje', zegt schepen van openbaar groen Kris Gebruers.   'In 2020 hebben wij vooral aanplantingen gedaan binnen het parkgebied Ven in Olen Centrum.'

Voor schepen van Milieu en duurzaamheid Elke Tweepenninckx was de diversiteit en duurzaamheid van de aanplantingen ook van belang.

Er werd gekozen om verschillende boom en struik soorten te gebruiken die veel nuttige insecten aantrekken en zorgen voor een divers aanbod voor insecten, vogels en andere natuurelementen.

De bomenaanplant bestaat uit ruwe berk, zomereik, winterlinde en zoete kers. Hierdoor bekomen we een brede waaier van momenten met bloesem die voor eten moet zorgen voor allerlei insecten.

Naast deze bomen zijn er ook aanplantingen van hazelaar, meidoorn, sleedoorn, sporkehout, vlier en lijsterbes welke schilplaatsen moeten voorzien maar ook als een soort take away locaties voor vogels.

Volgens burgemeester Bouquillon past dit alles niet alleen binnen de herinrichting en vergroening van Olen Centrum maar ook binnen het behalen van de milieu doelstellingen, het capteren van CO2 en zorgen voor biodiversiteit en rustplekken voor mens en dier.

Het staat meermaals in de vooropgestelde doelstellingen van ons meerjarenplan om meer groen te voorzien, co2 te capteren en onze inwoners op korte afstand te kunnen voorzien van groene rustplaatsen.

Deze aanplant zorgt tevens ook voor een groene buffer tussen de E313 en de dorpskern en geeft buiten teunenberg een extra locatie waar mensen in kunnen wandelen, spelen en tot rust kunnen komen. Een meerwaarde dus voor mens en dier.'