U bent hier

Lokaal bestuur Olen zet in op veiligere publieke evenementen en lokalen

Olen
14.05.2019 - 14.19u
Door: Mark Jaspers

Olen is een bruisende gemeente waar veel te beleven valt. In de huidige legislatuur wil het lokaal bestuur publieke activiteiten verder optimaliseren.

Het lokaal bestuur Olen werkte de afgelopen jaren aan het verhogen van de veiligheid bij evenementen. Daaruit volgden drie belangrijke principes.

Deze principes zijn:

Veiligheid van bezoekers van evenementen is voor Olen belangrijk.Olen is een dynamische gemeente waar het verenigingsleven goed werkt en dat moet zo blijven.Olen wil kaders scheppen met normen voor de veiligheid tijdens evenementen. Binnen deze kaders worden adviezen opgemaakt en besluiten genomen door de burgemeester.

Het lokaal bestuur werkte hiervoor nauw samen met organisatoren en verenigingen. Ze kwamen tot een gedragen consensus over de te nemen veiligheidsnormen.

Politiereglement brandveiligheid

Het lokaal bestuur vindt niet alleen de veiligheid bij evenementen van groot belang. Ook de veiligheid van publieke lokalen staat hoog op de agenda. In het kader daarvan werkte Olen – na bespreking met lokale partners - samen met 15 gemeenten van de hulpverleningszone Kempen en de brandweer aan een politiereglement om de brandveiligheid bij publiek toegankelijke evenementen en lokalen te verhogen. Ook stelden zij een procedure op voor controle, opvolging en attestering.

De gemeenteraad Olen keurde op woensdag 8 mei dit reglement goed. Het besluit treedt in werking op 1 december. Intussen werkt het lokaal bestuur aan brochures om de betrokken partijen te ondersteunen bij het toepassen van het reglement.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto