U bent hier

Lokaal bestuur Olen zet in op veiligere publieke evenementen en lokalen

Olen
14.05.2019 - 14.19u
Door: Mark Jaspers

Olen is een bruisende gemeente waar veel te beleven valt. In de huidige legislatuur wil het lokaal bestuur publieke activiteiten verder optimaliseren.

Het lokaal bestuur Olen werkte de afgelopen jaren aan het verhogen van de veiligheid bij evenementen. Daaruit volgden drie belangrijke principes.

Deze principes zijn:

Veiligheid van bezoekers van evenementen is voor Olen belangrijk.Olen is een dynamische gemeente waar het verenigingsleven goed werkt en dat moet zo blijven.Olen wil kaders scheppen met normen voor de veiligheid tijdens evenementen. Binnen deze kaders worden adviezen opgemaakt en besluiten genomen door de burgemeester.

Het lokaal bestuur werkte hiervoor nauw samen met organisatoren en verenigingen. Ze kwamen tot een gedragen consensus over de te nemen veiligheidsnormen.

Politiereglement brandveiligheid

Het lokaal bestuur vindt niet alleen de veiligheid bij evenementen van groot belang. Ook de veiligheid van publieke lokalen staat hoog op de agenda. In het kader daarvan werkte Olen – na bespreking met lokale partners - samen met 15 gemeenten van de hulpverleningszone Kempen en de brandweer aan een politiereglement om de brandveiligheid bij publiek toegankelijke evenementen en lokalen te verhogen. Ook stelden zij een procedure op voor controle, opvolging en attestering.

De gemeenteraad Olen keurde op woensdag 8 mei dit reglement goed. Het besluit treedt in werking op 1 december. Intussen werkt het lokaal bestuur aan brochures om de betrokken partijen te ondersteunen bij het toepassen van het reglement.

 

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto