U bent hier

Lokaal bestuur verlaat piste van wedstrijdijsbaan

Herentals | Vlaanderen
29.10.2019 - 15.56u
Door: Herman Gezelle

Het lokaal bestuur Herentals is niet langer vragende partij voor een wintersportcentrum met een ijspiste van 400m. Sport Vlaanderen bekeek of zo'n wedstrijdijsbaan, die in ons land nergens bestaat, in Herentals of Hasselt gerealiseerd kon worden.

Hoewel de stad daarvan eerder een groot pleitbezorger was, komt ze op dat voornemen terug na de opmaak van het ruimtelijke uitvoeringsplan voor de vallei van de Kleine Nete.

Uit dat studiewerk bleek dat er te veel kostbare natuur en beschikbare ruimte opgeofferd zou moeten worden voor de bouw ervan. Ook zou de financiële last te zwaar zijn.

Nu bekijkt Sport Vlaanderen of een gestapelde ijspiste haalbaar is.

Afmeting voor een wedstrijdbaan volgens het ISU reglement (Internationale Schaatsunie (ISU; International Skating Union) is de internationale organisatie voor de schaatssport : 

'Een standaardbaan voor hardrijden is een open, overdekte of gesloten ijsbaan, met dubbele wedstrijdrijbanen, maximaal 400 meter en minimaal 333 1/3 meter lang, met twee gebogen einden van elk 180 graden, waarbij de straal van de binnenbocht niet minder dan 25 meter en niet meer dan 26 meter mag bedragen.

De kruising dient gelijk te zijn aan de gehele lengte van het rechte eind, vanaf het einde van de bocht.

De breedte van de binnenste wedstrijdbaan moet 4 m zijn. De breedte van de buitenwedstrijdbaan moet minstens 4 m zijn. De straal van de binnenbocht moet 25, 25,5 of 26 m zijn.' (pp) Tekening ISU.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto