U bent hier

Lokaal Dienstencentrum (LDC) officieel geopend

Grobbendonk
06.02.2016 - 18.49u
Door: Herman Gezelle

Het Lokaal Dienstencentrum (LDC) aan de Schransstraat is vrijdagavond officieel geopend.  Burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) en OCMW-voorzitter Anne Appeltans -Janssen mochten het lint doorknippen.   De gemeentelijke technische dienst heeft in eigen beheer de renovatiewerken uitgevoerd.  Met een mooi resultaat. 

Burgemeester Van Meensel : 'Het schepencollege heeft samen met het OCMW creatief nagedacht in deze tijden van besparingen en alles zoveel mogelijk in eigen beheer afgewerkt.  Enkel de meubelen en het kantoormeubilair voor de administratie hebben we aangekocht.'

'Slechts €7 voor een middagmaal'

'Je kan hier na reservering voor slechts €7 een middagmaal nuttigen', weet voorzitter Anne Appeltans -Janssen (CD&V), 'ons Lokaal Dienstencentrum (LDC) biedt informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aan. Je kan er terecht met vragen over thuiszorg, er vinden informatiemomenten plaats, je kan er meedoen aan allerlei hobbyactiviteiten, je kan er lessen volgen.

Het LDC biedt ook hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven. Je kan er naar de kapper gaan, hulp krijgen bij het wassen, voetverzorging krijgen.  Het centrum helpt je om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het is eveneens een ideale partner in de strijd tegen de mogelijke vereenzaming van ouderen in de buurt. 

In het LDC is eveneens een cafetaria en een restaurant voorzien. Iedereen is welkom.'  Foto's K. Vanluchene/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto