U bent hier

Lokaal dienstencentrum voortaan op twee locaties in Grobbendonk en Bouwel

Grobbendonk
06.12.2019 - 20.07u
Door: Mark Jaspers

Het bestuur in Grobbendonk stelde gisteren het nieuwe beleidsplan voor aan de gemeenteraadscommissie. Onder de naam 'Grobbendonk Groeit' gaat Grobbendonk voor een ambitieus project om van de gemeente een echte modelgemeente te maken. Een van die ambitieuze plannen is een Lokaal Dienstencentrum (LDC) op 2 locaties in de gemeente.

Het bestuur in Grobbendonk (coalitie GiB en N-VA) werkte de voorbije maanden aan een nieuw beleidsplan. Dat deden ze niet alleen, maar samen met haar inwoners. Het volledige beleidsplan, dat de naam 'Grobbendonk Groeit' heeft, wordt pas volgende week voorgelegd bij de gemeenteraad maar een eerste tip van de sluier wordt al gelicht. De gemeente plant een Lokaal Dienstencentrum (LDC) op twee plaatsen in de gemeente.

Momenteel wordt er op de site van het OCMW in de Schransstraat al heel wat dienstverlening aangeboden, zoals warme maaltijden en vormings- en ontspanningsactiviteiten.

In het beleidsplan wordt nu ook een dienstencentrum aan de Kasteeldreef in Bouwel voorzien. Het plan past in de ambitie van de gemeente om buurtgerichte zorg aan te bieden.

"We vinden het absoluut noodzakelijk dat opnieuw meer dienstverlening in Bouwel wordt aangeboden. Voor ons lijkt het daarom aangewezen om een nieuw dienstencentrum in Bouwel te bouwen.

Het zal een multifunctionele ontmoetingsruimte worden. Naast het aanbieden van diensten voor inwoners die minder mobiel zijn, zullen ook de verenigingen een plaats kunnen krijgen in het LDC." Aldus Schepen Martine Taelman. (GiB)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto