U bent hier

Lokale besturen Westerlo en Berlaar waarschuwen voor phishingmail van gemeente

Berlaar | Kempen regio | Westerlo
17.08.2021 - 13.22u
Door: Herman Gezelle

De lokale besturen  Westerlo en Berlaar waarschuwen hun inwoners voor phishingmails.

Beide gemeenten zijn het slachtoffer geworden van een computerhack. De criminelen wisten in te breken op de computer van medewerkers en frauduleuze mails uit te sturen in hun naam. Beide gemeenten nemen de nodige maatregelen om de schade te beperken.

'Valse mail'

Gemeentebestuur Westerlo maakt melding van frauduleuze e-mails. Inwoners krijgen mails van een medewerker met de vraag om een document te ondertekenen. De gemeente Westerlo verwittigt dat dit bericht malware bevat en raadt iedereen aan om het niet te openen en het dadelijk te verwijderen (met Shift + delete).

Indien u toch op de link zou geklikt hebben, dan adviseren ze om uw mailbox te controleren op abnormale activiteit en uw computer te scannen op malware.

In Berlaar mail met factuur

Zo werd er maandag er een phishingmail verstuurd vanuit een mailadres van het lokaal bestuur van Berlaar. In het onderwerp wordt gesproken over een factuur. Bovendien bevat de mail een bijlage ofwel een link (bv. berlaar.typeform.com).

Het gaat om een malafide mail die je meteen mag verwijderen. Klik alleszins zeker niet op de link, klinkt het. (foto pol)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto