De lokale besturen  Westerlo en Berlaar waarschuwen hun inwoners voor phishingmails.

Beide gemeenten zijn het slachtoffer geworden van een computerhack. De criminelen wisten in te breken op de computer van medewerkers en frauduleuze mails uit te sturen in hun naam. Beide gemeenten nemen de nodige maatregelen om de schade te beperken.

'Valse mail'

Gemeentebestuur Westerlo maakt melding van frauduleuze e-mails. Inwoners krijgen mails van een medewerker met de vraag om een document te ondertekenen. De gemeente Westerlo verwittigt dat dit bericht malware bevat en raadt iedereen aan om het niet te openen en het dadelijk te verwijderen (met Shift + delete).

Indien u toch op de link zou geklikt hebben, dan adviseren ze om uw mailbox te controleren op abnormale activiteit en uw computer te scannen op malware.

In Berlaar mail met factuur

Zo werd er maandag er een phishingmail verstuurd vanuit een mailadres van het lokaal bestuur van Berlaar. In het onderwerp wordt gesproken over een factuur. Bovendien bevat de mail een bijlage ofwel een link (bv. berlaar.typeform.com).

Het gaat om een malafide mail die je meteen mag verwijderen. Klik alleszins zeker niet op de link, klinkt het. (foto pol)