Rond 6 uur vanmorgen is de zogenoemde flitsmarathon begonnen. In heel het land zet de politie gedurende 24 uur alle middelen in voor snelheidscontroles. Ze baseren zich op 51.767 flitslocaties die zijn doorgegeven via ikflitsmee.be. De eerste resultaten worden naar verwachting morgen in de late namiddag bekendgemaakt.

"Het gaat over trajectcontrole, flitspalen, maar ook een 50-tal mobiele radars die verspreid zullen staan over de autosnelwegen en gewestwegen", zegt Kristof De Pauw van de federale politie. "Uiteraard zullen die niet overal 24 uur flitsen. Het is de bedoeling dat de flitscontroles slim zijn, wat betekent dat ze op de juiste plaats of op het juiste tijdstip ergens moeten staan."

De Pauw benadrukt dat de trajectcontrole en de flitspalen natuurlijk wel 24 uur aan een stuk gaan werken, want die staan er permanent. "Onze mobiele controles zullen zich verplaatsen en van hier naar daar trekken." Naast de federale politie zetten ook de verschillende lokale politiezones de grote middelen in.

De politiediensten baseren zich vandaag onder meer op 51.767 flitslocaties die zijn doorgegeven via ikflitsmee.be. De eerste resultaten worden naar verwachting morgen in de late namiddag bekendgemaakt.