Het politiekorps Neteland is geruime tijd druk bezig met de voorbereiding van het bouwdossier voor het hoofdcommissariaat op de Molenvest in Herentals.

'Hiermee willen wij zoveel mogelijk voldoen aan de behoeften van alle betrokkenen, rekening houdend met de veiligheid, het comfort en de privacy', zegt Luc Smeyers, Korpschef Lokale Politie Neteland.

'In 2015 kocht de politiezone samen met de stad Herentals de Proximus-site aan. Op de site zal samen met de stad Herentals het bouwproject Kunstencampus / Hoofdcommissariaat verwezenlijkt worden.

Dit originele project waarborgt de centrale huisvesting van de politie in Herentals op lange termijn. Zo vrijwaren wij ook voor een groot deel de vroegere investeringen in het gebouw.

De bouwwerken zullen volgens plan begin 2019 aanvatten en twee jaar duren.'

Tijdelijk onderkomen : kantoorgebouw bij Mondelèz op de Montezumalaan

'Omdat de ingrijpende nieuwbouw en renovatie ongetwijfeld heel wat hinder zal meebrengen voor de bezoekers en de medewerkers onderzocht de politiezone een tijdelijke verhuis tijdens de bouwperiode.

De speurtocht naar een geschikt alternatief voor de huisvesting van meer dan 100 politiemensen, hun uitrusting en voertuigen bleek op het eerste zicht geen sinecure. Gelukkig konden wij rekenen op de bereidwillige medewerking van het bedrijf Mondelēz International.

Wij waren immers reeds vertrouwd met het kantoorgebouw naast de fabriek op de Montezumalaan door de oefeningen in geweldbeheersing die wij er konden organiseren. Na een eerste verkenning bleek dit gebouw erg geschikt als tijdelijk onderkomen vlakbij het centrum en de ring.

Op vraag van het politiecollege stemde de directie ook in met een tijdelijke verhuur aan de politiezone onder gunstige voorwaarden. Het huurcontract zal op 14 maart 2018 voorgelegd worden aan de politieraad ter goedkeuring.

Dankzij de bereidwilligheid van de privé partner Mondelēz International zal onze dienstverlening tijdens de bouwwerken niet in het gedrang komen. De tijdelijke verhuis zal ervoor zorgen dat onze medewerkers in goede omstandigheden kunnen blijven werken.

De verhuisoperatie zal ook de bouwwerken zelf vergemakkelijken voor de aannemer. Dit kan de uitvoering van de omvangrijke werken enkel ten goede komen', besluit Luc Smeyers, korpschef.