U bent hier

Lokale recherche Heist-op-den-Berg maakt drugsbende €2,5 miljoen armer

Heist op den Berg | Internationaal
22.10.2018 - 15.21u
Door: Herman Gezelle

De recherche van de lokale politiezone Heist startte een onderzoek naar het aanmaken en verhandelen van GHB ('vloeibare XTC'). Het onderzoek gebeurde onder leiding van onderzoeksrechter Byl en heeft geleid tot een tussenkomst van de politiediensten in België, Nederland en Duitsland.

Uit de eerste resultaten van het onderzoek kwam al snel de 29-jarige G.D.M. uit Heist-op-den-Berg in beeld. Hij zou zich op relatief grote schaal bezighouden met het produceren en verhandelen van GHB. Doorgedreven speurwerk bracht een organisatie in kaart die mee verantwoordelijk zou zijn voor de productie.

Er werden twee leveringen van aanmaakproducten onderschept vanuit Duitsland. Een 39-jarige Nederlander bleek verantwoordelijk voor de verhandeling van GBL in België, Nederland en Duitsland. GBL is het basisproduct dat gebruikt wordt voor de aanmaak van GHB.

De onderzoeksrechter zette samen met de lokale recherche van de politiezone Heist een gecoördineerde actie op in samenwerking met de Duitse en Nederlandse autoriteiten. Er werden simultane huiszoekingen uitgevoerd in Nederland – op twee verschillende locaties - en Duitsland. In totaal werd ruim 500 liter GBL aangetroffen, waarmee ongeveer 1300 liter GHB kan aangemaakt worden.

Deze hoeveelheid GHB heeft een straatwaarde van 2,5 tot 3 miljoen euro.

Door de onderzoeksrechter werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd lastens de Nederlander. De 29-jarige Heistenaar kon door een tussenkomst van de politiezone Lier gevat worden.

Hij werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. (kb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto