Via het project iLandschap bereiden we ons voor om samen met vele partners het LOB (=Loket Onderhoud Buitengebied) te ontwikkelen. Dat heeft tot doel om het reguliere onderhoud van kleine landschapselementen zoals bermen, dreven of houtkanten beter én efficiënter te laten verlopen dankzij een goede beheerplanning, digitalisering en regionale samenwerking uniformering, digitalisering en regionale kennisuitwisseling zal het regulier beheer van kleine landschapselementen tijdsefficiënter en goedkoper kunnen gebeuren.

Na 2 jaar intensieve voorbereiding worden de eerste praktijktesten met digitale aansturing uitgevoerd in Kasterlee en Olen. De aannemer krijgt zijn opdracht binnen via GSM of tablet en weet meteen exact waar hij moet zijn en wat er van hem verwacht wordt.

De eindspurt van de ontwikkeling is ingezet, vanaf 2020 zal elke aangesloten gemeente op de hulp van ons Regionaal Landschap kunnen rekenen om via het LOB het onderhoud van het buitengebied efficiënter in te plannen, uit te voeren en op te volgen.