U bent hier

Longarts waarschuwt: "Speeltijd is voorbij, komende weken zijn geen gewone vakantie"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
14.03.2020 - 16.17u
Door: Herman Gezelle

Ondanks de verstrengde veiligheidsmaatregelen die donderdagavond zijn gecommuniceerd door de overheid, nemen veel mensen de strijd tegen het coronavirus nog steeds niet serieus genoeg.

Longarts Ingel Demedts, verbonden aan het AZ Delta Roeselare, deelt via sociale media een niet mis te verstane boodschap.

"Enkel met een solidaire houding kan het tij gekeerd worden, de speeltijd is echt voorbij."

"De overheid heeft op basis van wetenschappelijk advies drastische maar hoognodige maatregelen genomen, in een poging de pandemie in te dijken. Jammer genoeg merk ik dat de ernst van de situatie bij een aantal mensen nog niet doorgedrongen is.

De "lock-down"-parties van gisteren zijn onbegrijpelijk en beschamend", schrijft Demedts.

Daarmee verwijst hij naar de vele bijeenkomsten van mensen in cafés en restaurants, voor deze om middernacht de deuren moesten sluiten, en dat zeker voor drie weken.

"Ook tegen onze jeugd moeten we blijven herhalen dat dit geen gewone vakantie is, en dat het geen goed idee is om met de hele klas bij iemand thuis samen te hokken voor een feestje of toch gewoon in groep verder te gaan sporten (buiten het officiële circuit om)", klinkt het formeel.

"Als het virus zich verder verspreidt, gaan ook grote groepen verpleegkundigen en artsen uitvallen, en resten er te weinig handen over om voor ALLE zieken te zorgen (dus niet alleen de patiënten met coronavirus-besmetting).

Dit is geen doemscenario, we houden hier ernstig rekening mee. De situatie in Italië illustreert wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren."

(VRTNWS - lees verder op VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto