U bent hier

Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 voor Marc Van Ranst

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
22.10.2020 - 16.19u
Door: Herman Gezelle

De Koninklijke Vlaamse Academie kende vanmorgen aan viroloog Marc Van Ranst (Willebroek) de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 toe.

Een korte digitale prijsuitreiking heeft plaats op 16 november.

'Marc Van Ranst wordt bekroond voor zijn jarenlange inspanningen om zeer duidelijk, breed en ook in uitdagende omstandigheden helder te communiceren over zijn vakgebied, waarin hij als een uitmuntende onderzoeker bekend staat.

Van Ranst neemt steeds de tijd om op een eenvoudige wijze uitleg te geven. Hij dient de maatschappij door zijn kennis en inzicht te delen, maar draagt ook bij tot het versterken van het vertrouwen in de wetenschap bij het grote publiek.

Naast zijn ontegensprekelijk zeer waardevolle bijdragen tijdens de huidige pandemie, waardeert de jury ook expliciet zijn vele inspanningen om over de kennis in zijn onderzoeksdomein te communiceren naar kinderen.

De manier waarop Marc Van Ranst als wetenschapper midden in de maatschappij staat, zijn rol opneemt, en duiding geeft, zijn een inspiratie voor velen', klinkt het bij de jury. Foto mvr/N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto