U bent hier

Loopt jouw bedrijf als team mee in de Race for the Cure op 30 september

Neteland | Provincie Antwerpen
30.08.2018 - 13.11u
Door: Lex Verellen

Borstkanker treft 1 vrouw op 8. Die lotgenoten omringen we met warmte en sportieve solidariteit tijdens de Race for the Cure op 30 september. En jij kunt daarbij zijn als je samen met je bedrijf als team inschrijft.

De 10e editie van de Race for the Cure Antwerpen verhuist naar Linkeroever. Bovendien vinden voor het eerst de Races in Antwerpen, Brussel en Namur op hetzelfde moment plaats, voor een sterk gebaar van solidariteit over het hele land.

Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant vertelt: "De Race for the Cure is het grootste evenement wereldwijd in de strijd tegen borstkanker. Op 30 september vieren we in Antwerpen, Brussel én Namur alle lotgenoten die getroffen zijn door borstkanker. De Race for the Cure verenigt lotgenoten, familie en vrienden.

Dit jaar verhuizen we van de Gedempte Zuiderdokken naar Linkeroever, waar we meer mogelijkheden hebben voor een nóg gezelliger Race-dorp."

Lopen en wandelen voor het goede doel
Lotgenoten vieren doet de Race for the Cure op sportieve wijze, met een wandeltocht (3 km) en een looptocht (6 km). Voor kinderen van 6 tot 10 is een gratis Kids' Run van 850 m voorzien. Ook honden zijn welkom.

Op het Frederik van Eedenplein verrijst bovendien een groot dorp met een gezondheidsmarkt. Het wordt de thuis van een dag vol animatie en intense emoties. Partners en verenigingen voor gezondheid in de brede zin van het woord zorgen er voor een boeiend aanbod.

De Race for the Cure ontstond in 1983 met 800 deelnemers in het Amerikaanse Dallas, ter nagedachtenis van Susan G. Komen. 35 jaar later nemen jaarlijks meer dan anderhalf miljoen mensen deel in zo'n 150 verschillende steden.

Record van vorig jaar verbreken
Vorig jaar bracht de Race for the Cure Antwerpen 8.017 deelnemers op de been. Dit jaar wil vzw Think Pink nog beter doen. Met de 3 gelijktijdige Races hoopt de nationale borstkankercampagne 25.000 deelnemers te laten samenkomen op drie locaties, maar met 1 doel: een solidair signaal geven tegen borstkanker. Benieuwd hoe dat er vorig jaar uitzag? Dat ontdek je hier!

Motiveer vrienden, familie en collega's om samen mee te doen
"Geen betere manier om deel te nemen dan in team", onderstreept Heidi Vansevenant. "Inschrijven in team is leuker én voordeliger, want elk teamlid krijgt € 2 korting op zijn of haar inschrijving. Vanaf 50 leden voorzien we gratis een tentje dat jullie uitvalsbasis wordt voor de dag én kun je tegen kostprijs een logo op de T-shirts laten drukken."

De groepsinschrijvingen lopen nog tot 19 september. De Team Captain verzamelt minstens 10 leden. Elk teamlid kiest zelf of hij/zij wandelt of loopt. Een team kan bestaan uit zowel wandelaars of lopers, als vrouwen, mannen en kinderen.

Individueel inschrijven kan ook
Individueel deelnemen kan tot 26 september voor € 12 per persoon. Daginschrijvingen kunnen ter plaatse voor € 15.

Praktisch
Info over deelnemen, het programma, inschrijven of sponsoring vind je hier. In de deelnameprijs is een Race for the Cure T-shirt inbegrepen als je bij je inschrijving de juiste maat doorgeeft, zolang de voorraad strekt.

Lotgenoten krijgen een roze T-shirt als ze dat wensen. Alle andere deelnemers lopen of wandelen in witte T-shirt, Team Captains krijgen een blauwe T-shirt.

 

 

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto