Willy, een spelertje van de U11 bij KSKS Herentals, kreeg afgelopen jaar de diagnose leukemie. Wilfred, alias Willy voor de vrienden, is 11 jaar en leerling van basisschool De Wijngaard (kOsh) in Herentals.

SKS-coach Mike Schrijvers en de club willen Willy steunen in z'n strijd tegen leukemie.

In april zal Mike élke dag een halve marathon lopen. Iedereen kan ook zelf een ronde meelopen of wandelen, terwijl bedrijven en particulieren de halve marathons van Mike kunnen sponsoren.

Zwaar verdict: leukemie

Wilfred, alias Willy, is al sinds zijn 5e jaar lid van SKS Herentals. Willy was tot vandaag steeds één van de uitblinkers.

Zijn huidige coach bij U11 is Mike Schrijvers, waarmee het team steeds een goed niveau haalde. Vreemd genoeg werden de prestaties van Willy opvallend minder tijdens het afgelopen seizoen.

Coach Mike vertelt: "Achteraf bekeken is het duidelijk waarom Willy minder presteerde. Ik haalde er de jeugdcoördinatoren bij om hem van aan de zijlijn even mee in de gaten te houden. We besloten om zijn mama in te lichten en Willy ging voor een onderzoek naar de huisarts.

Hij moest meteen naar het UZA Edegem en daar volgde al snel het zware verdict: leukemie."

Het leven van het gezin staat helemaal in het teken van de sympathieke zieke Wilfred, die nog zeker tot het einde van het schooljaar geen lessen kan volgen.

'Bijna alle dagen naar het UZA ziekenhuis'

"We moeten bijna alle dagen naar het UZA ziekenhuis, waar we soms 12 uur aan een stuk doorbrengen. Ik heb nog 2 jongere meisjes, ook voor hen is dit heel moeilijk omdat al mijn aandacht nu naar hun oudere broer gaat.

Gelukkig kan ik rekenen op mijn moeder Pauline, zus Constance en vrienden", vertelt Abi, de alleenstaande moeder die zelf in het AZ Herentals werkt.

Steun krijgt het gezin nu ook uit heel andere hoek: Abi's collega's hielden al een wafelverkoop, basisschool De Wijngaard (kOsh) - waar Wilfred dankzij Bednet nog contact houdt met zijn klasgenootjes in 5B - zet haar jaarlijkse sponsortocht in het teken van de leerling uit klas 5B en Kom op tegen Kanker, en SKS Herentals organiseert in heel april de originele Willyloop.

KSKS Herentals in de bres voor Willy

De behandeling in het UZA is ondertussen gestart. Abi, de mama van Willy, is een alleenstaande mama met 3 kinderen en werkt in het ziekenhuis van Herentals.

Het gezin wordt nu geconfronteerd met een zware periode, zowel emotioneel als financieel. Natuurlijk wilde KSKS Herentals, met coach Mike voorop, iets organiseren om Willy en zijn gezin te helpen.

Eerst en vooral wil men Willy een hart onder de riem steken in zijn strijd tegen leukemie. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om geld in te zamelen voor de familie.

Alle opbrengsten gaan integraal naar Willy en z'n gezin.

Loop mee met coach Mike

Coach Mike zal in april elke dag een halve marathon van 21,1 km lopen.

Bedrijven en particulieren kunnen sponsoren. Iedereen die wil kan ook zelf een ronde meelopen of wandelen en hiervoor €5 of een vrije gift doneren.

Aan de start zal er een mogelijkheid zijn om digitaal te betalen. Mike hoopt uiteraard dat hij gezelschap krijgt bij het lopen. De grootte van de groepen wordt bepaald door de geldende coronamaatregelen.

De keuze voor het parcours viel op het gebied Heiken – Hidrodoe - Nete – Lenteheide – Vogelzang – Vuilvoort.

Het overgrote deel van het parcours bestaat uit rustige en veilige baantjes. Voor de rest loop je over goed beloopbare en brede bospaden. Van start tot finish loop je in de prachtige natuur.

Voor mensen die een halve marathon teveel van het goede vinden, is er ook een tocht van 5 of 10 km uitgestippeld.

Wil jij Willy ook steunen? Loop of wandel zelf een korte of lange tour en hiervoor €5 of vrije gift te doneren, of sponsor een van de 30 halve marathons van coach Mike. De actie bracht op een paar dagen al €2.755 op.

Het bedrag dat je wilt sponsoren, kan je overschrijven op

BE40 1431 1466 9663 - BIC GEBAB EBB

Meer informatie over deze actie en sponsoring vind je op  http://www.willyloop.be/  

'KSKS Herentals – meer dan voetbal'

De club van voorzitter Gerrit Van Nueten is een buitenbeentje in het provinciaal voetbal.

Het sociale aspect van de clubwerking is voor het bestuur van het allergrootste belang, nog meer dan resultaten en het competitieve bij de jeugd. Het ledenaantal van meer dan 300 jeugdspelers bewijst dat deze aanpak werkt.

Als eerste club in de regio werd er vorig jaar ook een jongerenwerker Vincent Peters aangesteld, die samen met heel de club zijn schouders onder dit project zet.

Wilfred, alias Willy, trainde naast Mike Schrijvers onder Louis Pelsmakers, Luc Heylen, Christof van den Brande, Maarten Noppe en Jente Sleeckx.

Al die trainers onderstrepen in koor :  'Willy is ne klasbak! De lichting van 2010 was ijzersterk en daarvan was Willy steeds één van de uitblinkers.'

Op de foto : jeugdcoach Mike Schrijvers, Willy, mama Abi en jongerenwerker Vincent Peters. 

Later meer met reacties, en interviews met Willy en mama Abi, sponsors en het SKS-team. Beelden NNieuws.

Met steun van het Nnieuws-team.