U bent hier

Louis Hufkens : 'Indringende reunië 'Remember Geert' ter ere van hartsvriend Geert Peeters'

Grobbendonk | Neteland | Vorselaar
30.06.2021 - 19.59u
Door: Herman Gezelle

Een dierbare verliezen in volle coronatijd doet iets met een mens.  'Zeker als een hartsvriend en collega als Geert Peeters vorig jaar mei het leven liet', treurt marathon-icoon Louis Hufkens (70) uit Grobbendonk. 

'Tijdens het uit oefenen van z'n geliefkoosde trainingloop door het Grobbendonks Molenbos kreeg Geert een hartaanval.'

Afscheid nemen 14 mei 2020 kon helaas niet door die alles overheersende Covidregels.  Hoewel het reeds meer dan een jaar geleden is, blijft samen afscheid nemen een essentieel onderdeel van het leven.

Een noodzaak om verder te gaan.  Dat is wat wij drieën Louis, Jolijn & Tim voor ogen zijn blijven houden.  Onze bedoeling was deze warme Hartsvriend waardig herdenken.

Geert indachtig ontstond de "F.U.N. Beer Run & Walk" 

'Gespreid over 2 dagen zou er afscheid worden genomen gepast volgens de regels', vervolgt Louis.  '10,6 km te lopen/wandelend door de natuur van Grobbendonk met de vrienden.

Een 100% kopie van Geert z'n 1e marathon die hij liep op 7 maart 2020 de "25.570 Day's Marathon Run" door de Pidpabossen. Ieder op z'n mogelijkheden voor 1, 2, 3 ronden of de marathon volle 4 ronden.

Samen lopend wandelend bijpraten, een glas heffen als extraatje onderweg was Geert zijn leven "Lopen, Plezier & Genieten" met de vele vrienden.

Door corona was het in 2020 geen optie, ook de éérste geprikte datum 9 /10 januari 2021 kort bij zijn verjaardag werd verschoven. Zelfs 8/9 mei reeds een jaar na zijn overlijden, kon dit niet.

Eindelijk na meer dan één jaar aftellen was het afgelopen weekend 26/27 juni dan zover.
Dat vandalen de wegmarkering linten hadden afgerukt net voor de start zaterdag en zondag zorgde voor extra spanning die op tijd werd hersteld.

Bij de briefing aan de start werd nog eens aangehaald "We Go Green".  Iedere deelnemer diende z'n eigen drinkbeker bij te hebben.

Iedere deelnemer volbracht zijn afstand en z'n belofte voor Geert.

Zo ook Louis, Jolijn & Tim en de zonen van Geert. Ook liep zoon Steff mee op zaterdag.  Zondag was het de beurt aan zoon Thomas om vader te eren.

De weergoden waren ons goed gezind, zonnig en warm met als apotheose pal bij de aankomst van de laatste deelnemer een plensbui. Liters water kregen we over ons heen maar de tent werd veilig en wel geborgen.
'Eind goed, al goed'

Alle lof voor FC Sportief en de medewerking van alle vrijwilligers aan deze "Remember Geert"'.  Louis, Jolijn & Tim / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto