Tijdens de Wings for Life World Run steunden lopers in Ieper, Brussel, Leuven & Gent het onderzoek naar ruggenmergletsels samen met Louis Talpe, Wout van Aert, Seppe Smits en meer dan 120.000 andere deelnemers wereldwijd!Tijdens de zesde editie van de Wings for Life World Run - het grootste loopevent ter wereld - liepen wereldwijd meer dan 120.000 deelnemers uit 72 verschillende landen op hetzelfde moment voor zij die het niet kunnen.

Samen zamelden ze meer dan 3.5 miljoen euro in. Jaarlijks gaat het opgehaalde bedrag integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. Hierdoor werden al meer dan 191 projecten ondersteund met slechts 1 doel: het vinden van een behandeling!

Wereldwijd legden alle enthousiaste lopers meer dan 1,103,276 km af! Ivan Motorin spande de kroon met 64.37 kilometer en werd tot Global Champion gekroond. Bij de vrouwen liep Nina Zarina in 53.7 kilometer. Hieronder de globale resultaten:

MALE

1. TUR - Ivan Motorin - 64,37 km
2. GER - David Schönherr - 62,68 km
3. BRA - Andreas Straßner - 61,245 km

FEMALE

1. SUI - Nina Zarina - 53,72 km
2. GER - Dominika Stelmach - 53,56 km
3. GER - Nikolina Sustic Stankovic - 52,97 km

Ook in België werd er gelopen natuurlijk. Op de Organized App Run in Ieper liep Stefan Hanoulle maar liefst 44.20 kilometer voor het goede doel. Bij de vrouwen liep Deborah Deroose een sterke 26.9 kilometer. Maar ook in Brussel, Leuven en Gent gingen lopers aan de slag tijdens de Organized App Runs. In totaal liepen meer dan 500 Belgen mee voor zij die het niet kunnen!

Tijdens deze zesde editie van de Wings for Life World Run liepen wereldwijd meer dan 120.000 mensen om het onderzoek naar ruggenmergletsels te steunen. Waaronder ook bekendheden Louis Talpe, Wout van Aert, Martin Maes en de burgemeester van Ieper, Emmily Talpe. Ook professioneel snowboarder Seppe Smits liep mee in de Organized App Run in Gent.

"Ik vond het heel leuk om mee te lopen, het werkte echt stimulerend om met allemaal gemotiveerde mensen te lopen. Het was een mooi parcours en een hele goeie training voor mij! Ideaal dus om plezier te hebben samen en zo toch het goede doel te steunen!" zegt Wout van Aert.

“Het was niet de eerste keer dat ik meeliep met de Wings for Life World Run, ook vorig jaar was ik van de partij. En dat toen ik zelfs nog herstellende was van mijn knieblessure. Maar ook dat hield me niet tegen, want dan pas besef je de beperkingen van niet te kunnen lopen. Vandaag liep ik Gent samen met heel wat andere gemotiveerde lopers. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om een oplossing te vinden en mensen die niet kunnen lopen hoop te geven. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om.” zegt Seppe Smits.

De Wings for Life World Run is niet zomaar een run natuurlijk. De twist? Elke deelnemer werd langzaam ingehaald door de Catcher Car: een rijdende finish die een half uur na de start vertrok. Een echte wagen in enkele landen, maar in België een virtuele via de Wings for Life World Run App. 

Dankzij de Wings for Life World Run App, waarmee je kon lopen waar je maar wilde, liepen in België meer dan 500 mensen voor het goede doel. Alle opbrengsten gingen integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels, goed voor reeds 3.5 miljoen euro.

En je kan nog steeds doneren natuurlijk, het hele jaar door, op www.wingsforlifeworldrun.com! De zevende editie van de Wings for Life World Run vindt plaats op zondag 3 mei, 2020.