Het snelgroeiend lingeriemerk Lounge Underwear kiest e-commerce specialist Bleckmann (o.a. actief in Grobbendonk) voor haar warehousing en final mile distributie in continentaal Europa voor de komende 5 jaar.

Bleckmann wijdt 5.000 m² ook van het distributiecentrum in Rieme, België, aan de exploitatie van Lounge Underwear. Aanzienlijk kortere doorlooptijden en late bestelmogelijkheid zullen de klantervaring op het vasteland van Europa aanzienlijk verbeteren.

In september is de operatie volledig operationeel gegaan.

Lounge Underwear is een snelgroeiende, pure online speler in het lingerie segment. Het in Solihull (VK) gevestigde merk startte in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde speler die klaar is voor de volgende stap in haar ambitieuze groeistrategie.

Door snelle groei een nieuwe fase ingegaan

De snel stijgende omzet in de afgelopen jaren en de logistieke uitdagingen als gevolg van Brexit waren voor Lounge Underwear de aanleiding om op zoek te gaan naar een logistieke partner om al haar Europese volumes te distribueren.

Bleckmann heeft een bewezen staat van dienst als marktleider in fulfilmentdiensten op het gebied van fashion en lifestyle met een sterke basis in Europa.

Jack Humphreys, Chief Operating Officer bij Lounge Underwear: "In de afgelopen 18 maanden heeft Lounge een enorme groei doorgemaakt in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en een groot gedeelte van Scandinavië.

Vanaf de eerste dag van de groeifase wisten we dat het belangrijk was dat ons aanbod voor onze klanten ook is afgestemd op de vraag, om een naadloze end-to-end-ervaring te garanderen.

Toen we besloten om op het vasteland van Europa voorraden aan te leggen, lag Bleckmann voor de hand. Onze levertijden zijn meer dan gehalveerd, we hebben de impact van BREXIT verzacht en we gebruiken gelokaliseerde 'final mile services' waartoe we vanuit het VK geen toegang zouden hebben.

En we hebben een partner die heeft bewezen dat ze kunnen opschalen in pieken voor het verwerken van enorme volumes. Lounge heeft alle ambitie om dat grootste ondergoedmerk ter wereld te worden en Bleckmann als integraal onderdeel van deze reis te zien."

Reinardt van Oel, Chief Operating Officer België & UK bij Bleckmann: "We zijn erg verheugd om Lounge Underwear, een pure online speler, aan te kondigen als onze nieuwe klant. Het merk heeft zoveel potentieel en de expertise die Bleckmann heeft in zowel fashion- als e-commerce fulfilment kan een sterke toekomstige groei ondersteunen en de klantervaring een boost geven.

De samenwerking met Lounge is fenomenaal sinds ons eerste contact eind vorig jaar en de teams werken met veel enthousiasme samen om onze beloften waar te maken."

Bleckmann zal de komende 5 jaar alle warehousing en final mile-distributie op continentaal Europa gaan verzorgen. De logistieke dienstverlener heeft 5.000 m² van het distributiecentrum in Rieme, België, ingericht voor de activiteiten van Lounge Underwear met voldoende ruimte voor uitbreiding om de toekomstige groei van het merk te vergemakkelijken. Sinds de succesvolle start in september draait de operatie in volle gang.

Verbeter de klantervaring op het vasteland van Europa

Het openen van een distributiecentrum op het vasteland van Europa zal de klantervaring van Lounge Underwear aanzienlijk verbeteren. Bleckmann regelt alle douaneformaliteiten, biedt de laatst mogelijke ordertijden voor online bestellingen en biedt de beste transportoplossingen, waarvan klanten direct profiteren.

Beide bedrijven hebben de ambitie om de samenwerking in de toekomst verder uit te bouwen buiten Europa.

Jack Humphreys voegt toe: "We hebben al een geweldige ervaring gehad met de onboarding met Bleckmann in hun indrukwekkende Rieme-faciliteit. Hun cultuur en ambities zijn echt in lijn met de onze, ik kijk uit naar een lange en succesvolle relatie voor Lounge X Bleckmann."

Reinardt van Oel is het daarmee eens en besluit: "We zijn tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking en willen heel graag een sterke samenwerking opbouwen met dit ambitieuze en toonaangevende merk. Het is onze ambitie om de Lounge-klant een ervaring van wereldklasse te bieden en de propositie te blijven versterken."