U bent hier

LRV Herenthout wint nationaal klasse Zwaar A groepsdressuur in Ardooie

Herentals | Herenthout | Vlaanderen
07.10.2018 - 23.23u
Door: Herman Gezelle

LRV Herenthout won zondag goud in de klasse Zwaar A groepsdressuur op het nationaal LRV ruitertornooi in Ardooie.  Een knappe prestatie van de Stoeters. LRV Noorderwijk werd er kampioen in klasse Z1 dressuur individueel. 

LRV Herenthout heeft de hegemonie van LRV Bredene doorbroken. Met nationale titels bij de pony's en een allereerste nationale titel bij de paarden, mag de vereniging uit Herenthout terecht fier zijn op haar prestaties.

Het was dan ook een stralende commandant Jef Mariën die zijn achttal ZA begeleidde in de openingsparade van een bijzonder geslaagd Nationaal LRV Kampioenschap. De gastheren/dames van LRV Ardooie maakten er een prachtig Nationaal Kampioenschap in een mooi kader en in de perfecte omstandigheden voor op en top LRV-paardensport. De duizenden toeschouwers zagen dat het 'goed' was.

LRV Herenthout maakt einde aan hegemonie

LRV Sint-Paulus Herenthout won de nationale titel voor LRV Bredene die de afgelopen vijf jaar wel de titel naar de kust meenamen. Voor het achttal en voor commandant Jef Mariën is dit langverwachtte droom die uitkomt. LRV Meldert pakte brons in Ardooie. LRV Tienen reed naar een vierde plaats voor LRV Grobbendonk.

In de klasse Zwaar B mocht LRV Bredene wel juichen. Ze wonnen voor LRV Kasterlee en LRV Westkapelle.
In de klasse Zwaar B – viertallen was het goud voor LRV Sint-Gillis-Waas. De Oost-Vlamingen bleven LRV Heusden en LRV Beerse voor.

Annelies Van Looveren blijft ZZ domineren

In de hoogste klasse van de individuele dressuur staat er geen maat op Annelies Van Looveren van LRV Meerhout. Ze blijft de hoogste LRV-reeks domineren met de fokproducten van Louis Van Gestel. In Ardooie won ze met Don Saros van 't Gestelhof (v. Saros van 't Gestelhof) en reed naar zilver met Gravin van 't Gestelhof (v. Warkant van 't Gestelhof). Pieter Foets van LRV Grote Brogel reed naar brons met Inshallah van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm).

Karen Bries van LRV Veerle en Don Diago van het Trichelhof (v. Don Ruto) reed naar een knappe vierde plaats, voor Natascha Kessels van LRV Ranst met Cenzo van de Smoutmolenhoeve. Equnews

Hieronder zie je de openingsparade van het nationaal LRV tornooi in Ardooie.

Tom De Ceulaer/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto