Vrijdagavond presenteerde het 29 Bataljon Logistiek uit Grobbendonk in een uitverkocht cc 't Schaliken haar traditioneel Nieuwjaarsconcert met een briljante Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine.

Korpscommandant LtKol Stafbrevethouder Peter Constandt verwelkomde de massa muziekliefhebbers met een welgemeende dank.  De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, onder leiding van de Kapelmeester Oppermeester Chef Bjorn Verschoore, loodste het publiek door de gouden muziekgeschiedenis met een selectie van diamanten classics. 

29Bn Log : €15.000 voor goede doelen

LtKol Stafbrevethouder Peter Constandt dankte de vele sponsors, de massa deelnemers en de medewerkers voor de goede doelen : '€8 .000 gaat naar het Olivia Fund, €3.000 voor vzw Ter Loke, €3.000 naar het Revalidatiecentrum Pulderbos en €1.000 voor Kaliber.  Dank u allemaal voor de inzet.'

Volgend jaar gaat het nieuwjaarsconcert door op 22 januari 2021, ook in cc 't Schaliken.

Op de foto's : Wim Dewindt mocht voor Kaliber een cheque van €1.000 in ontvangst nemen. Beni Kerkhofs en Lex Vorsselmans kregen elk €3.000 voor ’Revalidatiecentrum Pulderbos vzw’ en ’Ter Loke vzw’. Ilse De Reze van het Olivia Fund ontving een cheque van €8.000.

Het muzikaal programma vrijdagavond Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine :

'Na de opener het Belgisch volkslied de Brabançonne, werd het publiek meegenomen naar de jaren ’50 met een medley van Glenn Miller. De Kapelmeester vond dat ook een stuk uit Schindlers List niet mocht ontbreken. Een medley van Kaptein Zeppos, Marina en Que Sera volgde met daarna nog nummers Georgia on my Mind en een medley van The Beatles.

Al vlug zaten we in de jaren ’70, ’80 en ’90 met Dat mistige Rooie Beest van Rogier Van Otterloo, The best of Earth, Wind & Fire en ten slotte een aaneenschakeling van Robbie Williams’  beste nummers. De dirigent liet dit jaar tijdens het sublieme concert ook veel sprankelende solisten aan bod komen.

Omdat het toch een nieuwjaarsconcert is mocht volgens Bjorn Verschoore ook het prachtige “An der schönen blauen Donau” van Johan Strauss II niet ontbreken. Als bis-nummer klonk de populaire Radetzkymars. Na deze tonen kreeg de muziekkapel een uitbundige staande ovatie.'

Johan Temmerman/ Nnieuws.