In het Kwartier Den Troon, thuisbasis van het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk, heeft Defensie vandaag aan de hand van een aantal demonstraties haar ondersteunende diensten in de kijker gezet.

Zowel de medische als logistieke elementen kwamen aan bod. Zo werd er onder meer een aanslag met een bermbom nagebootst, waarna de eerste medische hulp op gang kwam en het voertuig werd getakeld. Daarnaast ging het vooral over maintenance, transport, bevoorrading en ontsmetting van voertuigen en materieel.

"Binnen de landcomponent werkt ongeveer de helft van het personeel in sustainment, toch staan we meestal in de schaduw", zegt  Kolonel Katrien D'Hert, chef Logistiek van de landcomponent.

"2021 was een uitzonderlijk jaar voor de steuneenheden. Zo was er de coördinatie van de terugtrekking uit operatiegebieden zoals Mali en Afghanistan, maar ook dichter bij huis werd Defensie ingezet voor COVID-19 gerelateerde opdrachten of bij de wateroverlast in Wallonië afgelopen zomer.

En dat de steunelementen bij Defensie bijzonder actief zijn, bewees het einde van de uiteenzetting, toen in "real time" een kolonne voertuigen richting Zeebrugge vertrok, om te worden ingescheept voor de oefening "Tropical storm" in het Afrikaanse land Gabon.'

Jobs bij Defensie

'De ondersteunende diensten van Defensie zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers en dan vooral in technische jobs. Wie interesse heeft in een gevarieerde en boeiende job bij Defensie kijk op www.mil.be

Vid : In real time vertrok vanmiddag een kolonne militaire voertuigen richting Zeebrugge om te worden ingescheept voor de oefening "Tropical storm" in het Afrikaanse land Gabon. Bekijk ook het interview met LtKol SBH Peter Constandt (klik op beeld onder vid vertrek missie).

Beelden en foto's Johan Temmerman/ NNieuws.