Vrijdagavond presenteerde het 29 Bataljon Logistiek uit Grobbendonk haar traditioneel Nieuwjaarsconcert met een briljante Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in een uitverkocht cc 't Schaliken.

Bij aanvang van het concert werden cheques overhandigd aan de goede doelen. De bedragen worden verzameld tijdens succesvolle activiteiten die het 29 Bataljon en de verschillende Compagnies organiseerden vorig jaar, zoals Sporten tegen Kanker.

€19.000 voor goede doelen

LtKol SBH Tom Laermans dankte de vele sponsors, de massa deelnemers en de medewerkers voor de goede doelen :  '€12.000 gaat naar het Olivia Fund, €3.000 voor vzw Ter Loke, €3.000 naar het Revalidatiecentrum Pulderbos en €1.000 voor Kaliber (de vroegere Zuidkempische Werkplaatsen ZKW).  Dank u allemaal voor de inzet.'

'De opvang van de 1.000 Amerikaanse soldaten is een bijzondere uitdaging'

Luitenant-kolonel Stafbrevethouder Tom Laermans vervolgde : 'Het is misschien wat laat om iedereen nog een Gelukkig Nieuwjaar te wensen, maar zeker niet minder gemeend.

De opvang van de 1.000 Amerikaanse soldaten die momenteel in Grobbendonk verblijven, is een uitdaging die onze medewerkers perfect verwerken.'

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen onder leiding van Kapitein-Commandant Kapelmeester Yves Segers bracht een subliem populair concert dat met het nationaal volkslied opende.  Na de Mars van het 29Bn Log, de Mars van de Gidsen en de Radetsky Mars kregen de bejubelde uitvoerders een staande ovatie.

Op vrijdag 24 januari 2020 kan je van het volgende Nieuwjaarsconcert gaan genieten in cc 't Schaliken.

Ingrid Ryken, uittredend schepen van cultuur van Herentals, kreeg als erkenning tenslotte nog een boeket bloemen.

Tekst en foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.