Bij LU Mondelēz International, Inc. in Herentals stond donderdagvoormiddag een bijzondere ondernemingsraad op het programma. Op die ondernemingsraad werd de strategische positie van en toekomstperspectieven voor de fabrieken in Herentals op het programma.  Er waren ook infomomenten voor het personeel.

Bevragingsronde onder al het personeel

Annick Verdegem communicatie Mondelēz  Lu : 'Er is in Herentals duidelijk geen herstructurering gepland.  Samen met de sociale partners gaan we onderzoeken hoe het bedrijf meer competitief kan worden.  Ook LU kijkt tegen hoge productiekosten op.  Langs een bevragingsronde onder zo'n 180 arbeiders en  bedienden gaan we samen naar een oplossing zoeken.  Deze interne info-ronde die onder alle lagen van de organisatie  gehouden wordt, heeft plaats in  mei en juni.'

Er komen tot 2015 geen ontslagen bij de arbeiders, bij de bedienden kan het bedrijf dat niet uitsluiten.
Het wereldbekende voedingsconcern Kraft Foods veranderde recent van naam en heet voortaan Mondelez.

De vakbonden zijn blij dat er bij LU nog altijd tijdelijke contracten in een vast contract worden omgezet. In de fabrieken van LU in Herentals werken in totaal 1.200 mensen.  Bij LU worden de erg succesvolle Prince-koekjes gemaakt.  (HD-video - foto Nnieuws)