U bent hier

Luc Cortebeeck eerste avondgast van de Brugpartij

Geel
10.09.2018 - 16.43u
Door: Mark Jaspers

In de aanloop naar 14 oktober organiseert de Brugpartij een aantal ontmoetingen met bijzondere mensen in Geel. Luc Cortebeeck is donderdag 13 september de eerste gast. Na hem volgen Kristof Calvo, Yves De Weerdt en Jos Geysels, met wie iedere geïnteresseerde in gesprek kan gaan.

Een avond doorbrengen met een expert is altijd boeiend. In Geel kan dat de komende weken in de pop-up van de Brugpartij. Het gaat telkens om mensen met expertise in thema's die de Brugpartij belangrijk vindt.

Je kan er gratis bij zijn, maar de plaatsen zijn beperkt: in de living van de 'pop-upwinkel' van de Brugpartij kunnen enkele tientallen mensen met mekaar en deze bijzondere gasten in gesprek gaan.

Op donderdag 13 september is ACV-erevoorzitter en huidig voorzitter van de Internationale Arbeidersorganisatie (IAO) Luc Cortebeeck de eerste gast. Cortebeeck is bekend als erevoorzitter van het ACV, maar speelt zijn rol nu als voorzitter van de Internationale Arbeidersorganisatie (IAO).

Hij weet dus alles over de sociaal-economische veranderingen die in de wereld plaatsvinden. Welke rol kan een vakbond of een middenveldorganisatie daarin opnemen? Voor welke uitdagingen staan we in België allemaal, als je naar de wereld kijkt?

Op 19 september is er een avond met Kristof Calvo. Hij is lijstduwer van de stadslijst "Voor Mechelen", maar vooral bekend als federaal fractieleider van Ecolo-Groen. Hij komt het ook over zijn nieuwste boek hebben: in 'Leve politiek' formuleert hij 50 concrete voorstellen voor een andere politiek.

Yves De Weerdt, die op 25 september te gast is in de living van de Brugpartij, is coördinator Urban Sustainability bij de VITO. Hij is socioloog van opleiding en toevallig ook voorzitter van de Fietsersbond in Vilvoorde. Hij heeft het vooral over daadwerkelijke participatie.

Op 3 oktober is armoedebestrijding het thema. Hoe kan Geel beter doen om de armoede aan te pakken? Concrete tips en splijtende inzichten worden verwacht van minister van Staat Jos Geysels, die sinds 2008 voorzitter is van Decenniumdoelen.be.

De reeks wordt de komende weken nog aangevuld, maar de voorlopige slotavond is die van 10 oktober, wanneer Johan Alen de laatste gast is. Hij is de gedreven voorzitter van de Geelse Fietsersbond en staat dagelijks op de bres om de zachte weggebruiker meer gewicht bij het beleid en meer veiligheid onderweg te bieden. De link tussen de fiets en het beleid is een breekbare draad waarin nog vele knopen zitten. Hoe kunnen we die ontwarren?

Op 22 september is er muziek met Kameel. Geert Roelofs, Hans Mullens en Patrick Steenaerts hebben hun sporen verdiend bij o.a. Buscemi, Arsenal, Geike Arnaert en Yevgueni. De groep slaat een brug tussen de energie van de rock-'n-roll, de vrijheid van de jazz en de ruimte voor experiment uit de experimentele muziek. Top!

Alle geïnteresseerden zijn welkom. Deze 'Avonden met...' beginnen telkens om 20 uur en vinden plaats in de pop-up van de Brugpartij, Nieuwstraat 90. Gratis dus, maar graag vooraf melden dat je erbij bent op info@debrugpartij.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto