Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luc De Voeght ontvangt Gouden Ereteken Laureaat van de Arbeid : "Respect centrale waarde in bedrijfscultuur maken"

Laureaten van de Arbeid
URL

Net voor de gemeenteraad in Grobbendonk mocht burgemeester Marianne Verhaert namens het Koningshuis vanavond twee Gouden Eretekens Laureaat van de Arbeid uitreiken. 

"Een hele eer voor me dat ik dit bijna op het einde van de legislatuur dit ereteken een eerste keer mag uitreiken", vertelt burgemeester Verhaert enthousiast voor een volle raadzaal. "Je job, je beroep,  vormt een enorm belangrijk deel van iedereen z'n of haar leven.  Voor velen quasi 40 jaar, vaak acht uur of méér per dag. Werken is vaak een investering en bepaald ook je identiteit. Ik denk dat velen van ons als ze zich voorstellen vaak ook je werk vermeldt, of later als je de balans opmaakt van het leven: het werk en de jaren beroepsactiviteit een belangrijk onderdeel zijn.

Deze gouden eretekens hebben als doel hulde te brengen aan de personen die ze ontvangen, maar ze zijn ook een teken dat de onderneming van het wederzijds respect een centrale waarde in hun bedrijfscultuur wil maken."

 

Luc De Voeght Laureaat Gouden Ereteken erkend accountant-consulting

"Luc De Voeght is een erg bekend en gewaardeerd accountant uit Grobbendonk die sinds 1997 samen met z'n echtgenote Ingrid in Grobbendonk woont", vervolgt burgemeester Verhaert.  "Als ik kijk naar jouw loopbaan dan is het overduidelijk dat werk jouw passie is: je startte je  loopbaan in 1980 bij interieurketen CASA, je werkte daarna o.a. voor CEPA, Nestlé en Compumark. En Luc, daarnaast was je ook actief als zelfstandig boekhouder in bijberoep.

In 2002 richtte je de vennootschap De Voeght Consulting op, een erg bloeiende zaak waar intussen ook uw zoon instapte.  Het is dus meer dan terecht dat Zijne Majesteit de Koning u op datum van 25 september 2022  u de titel en het Gouden Ereteken van Laureaat van de Arbeid verleende in de sector Audit, Boekhoudkundige en Fiscale Beroepen.  Proficiat!" 

Luc De Voeght is ook organisator-stichter van de GP Rik Van Looy.  Hij zorgde ook voor het borstbeeld van de meervoudig wereldkampioen op het Astridplein.  Een historische realisatie samen met z'n broer Marcel De Voeght van DOMO.  

Luc deed in z'n jeugdjaren ook menig voetbalspeler in de regionale en provinciale afdelingen in het zand bijten : Luc stond bekend als 'speedy', door z'n opvallende snelheid en kracht.

 

Dominique Lhoest : Gouden Ereteken sector Haven

Ook Grobbendonkenaar Dominique Lhoest mocht vanavond een Gouden Ereteken in ontvangst nemen. "Het is  ook een hele eer dat u samen met uw echtgenote Monica inwoner bent van onze prachtige gemeente", onderstreept de burgemeester.  "Je bent een erkend havenarbeider in de haven van Antwerpen. Al meer dan 30 jaar doe je nachtwerk bij ABT in Antwerpen. Ik heb de Haven al een aantal keer bezocht, telkens opnieuw ben ik onder de indruk van het zware werk dat jullie daar leveren en daarnaast denk ik ook dat in al die jaren het werk er zeker niet eenvoudiger is op geworden.

Ook bij u is het dus meer dan terecht dat Zijne Majesteit de Koning u op datum van 12 januari 2023 de titel en het gouden ereteken van Laureaat van de Arbeid verleende in de sector Haven."

Red. & beelden Guy Verellen / NNieuws. 

De familiefoto Luc De Voeght in het gemeentehuis Grobbendonk

De familiefoto Luc De Voeght in het gemeentehuis Grobbendonk

Laureaat Luc De Voeght & burgemeester Marianne Verhaert

Laureaat Luc De Voeght & burgemeester Marianne Verhaert

Ook de raadsleden kwamen Luc De Voeght hartelijk feliciteren

Ook de raadsleden kwamen Luc De Voeght hartelijk feliciteren

Gezellig napraten in het gemeentehuis

Gezellig napraten in het gemeentehuis

Laureaten van de Arbeid

Deel dit artikel