U bent hier

Luc Janssens : 'Code groen voor Na Fir Bolg'

Neteland | Vlaanderen | Vorselaar
23.06.2021 - 03.05u
Door: Herman Gezelle

Na Fir Bolg gaat door. De organisatie twijfelde nooit aan de haalbaarheid van een festival begin juli. Nu kregen ze ook officieel groen licht van zowel de gemeentelijke als de federale instanties.

Met deze toelating op zak, beginnen de Na Fir Bolg-boys & girls eerstdaags aan de concrete opbouw van het festivalterrein. Strikt volgens de gangbare veiligheidsmaatregelen.

'Als eerste middelgrote zomerfestival, in een hopelijk lange rij, beseffen we dat iedereen ons doen en laten goed in de gaten zal houden', zegt NFB-protagonist Luc Janssens.

'Daarom interpreteren wij de veiligheidsvoorschriften nog strenger dan ze zijn voorgeschreven. De meest in het oogspringende maatregel die we toepassen is dat we op ons festivalterrein met een capaciteit van 30.000 bezoekers slechts 2.500 geluksvogels toelaten.

De bezoekers van Na Fir Bolg 2021 hebben recht op een volwaardig festival, maar moeten enkele spelregels in het achterhoofd houden.

Meer dan ooit zijn er wachtrijen en looplijnen, aan de inkom, aan de drank- en eetstands, aan de toiletten. Wachten dient te gebeuren op anderhalve meter van elkaar, binnen aangeduide zones.

Er is geen tent, alle optredens vinden plaats in openlucht. Voor het podium zijn er opnieuw enkele zones. Met stoelen, met stoelen en tafels en met statafels. We willen onze bezoekers niet om de oren slaan met regeltjes, daarom houden ook enkele stewards mee een oogje in het zeil.

Het is onmogelijk al onze voorzorgsmaatregelen op te sommen. We zijn er al maanden mee bezig en alles staat weldoordacht in een corona draaiboek', besluit Janssens.   Foto : NFB editie 2019 / Adrie de Kok/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto