Luc Smeyers heeft een nieuwe uitdaging. Sinds deze week is Smeyers (61) Verbindingsofficier bij de Federale Diensten van de Gouverneur van de provincie Antwerpen.  Hij stond als korpschef 20 jaar aan het roer van politiezone Neteland.

'In 2001 vormde ik samen met een dynamisch politiecollege en -raad de basis van de huidige politiezone Neteland', kijkt Luc tevreden terug. 'We waren de pioniers van de herstructurering.

Het was een boeiende periode met een héél tof politie-team dat geen moeilijkheden uit de weg ging.  De opgelegde politiehervormingen waren een huzarenstuk, maar zijn gelukt.  Ik dank het hele Neteland-korps voor de fijne samenwerking de afgelopen 20 jaar.'

Luc Smeyers : 'De cirkel is rond'

'De cirkel is nu rond : ik begon destijds m'n carrière bij politie Antwerpen.  Nu werk ik opnieuw in Antwerpen. Ik woon bij Lier, dus afstand geen probleem.  Het is een eer om als verbindingsofficier onder Gouverneur Cathy Berx te werken. 

Er is job in overvloed : de extensieve noodplanning rond de pandemie, overleg over bovenlokale projecten, WODCA, verkeersveilige gemeenten.

Als verbindingsofficier stel ik m'n ervaring en expertise ter beschikking van de provinciegouverneur, de arrondissementscommissaris en hun medewerkers om actief mee te werken aan een geïntegreerd veiligheidsbeleid in de provincie Antwerpen. Mijn opdrachten omvatten o.a. overleg, projectmanagement, noodplanning, verkeer en wapenvergunningen. 

Je merkt het meteen, een immense uitdaging', besluit Luc Smeyers.

Luc Smeyers blijft ook voorzitter van het Provinciaal Overleg Korpschefs, Vice-President of the World Police Sport Union (USIP), President of the European Police Sport Union (USPE) en President of the Belgian Police Sport Federation (BPSB-FSPB).

Dirk Van Peer waarnemend korpschef

Het politiecollege Neteland heeft 1e commissaris Dirk Van Peer uit Herentals aangesteld als waarnemend korpschef.  Hij blijft in functie tot de benoeming van een nieuwe korpschef na een aanwervingsprocedure.

Guy Verellen / foto's Nnieuws.