U bent hier

Luc Verdeyen Sint-Sebastiaansgilde : 2 wereldrecords en zilver op 1e Master World Championships

Herselt | Westerlo
28.09.2018 - 01.15u
Door: Herman Gezelle

De voorbije zomer heeft Luc Verdeyen uit Herselt maar liefst 2 wereldrecords verbroken. Op zijn palmares staan ondertussen al heel wat records en titels.  Hij is sinds 2016 lid van WSS, de schuttersafdeling van de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo. Vorige zaterdag is hij door de voltallige vereniging gehuldigd voor deze uitzonderlijke prestaties.

Bij het competitie-handboogschieten op doel bestaat de mogelijkheid om naast de recurve (gewone handboog) ook met de compoundboog (katrolboog) te schieten. Bij deze laatste vertrekt de pijl pas als de schutter een release bedient. Dat is een losser zoals een trekker op een geweer/pistool)

Luc Verdeyen is gespecialiseerd in het schieten met de compoundboog. Hij is al schutter sinds zijn 12de en een zeer regelmatige trainer en draait al enkele jaren Europees mee op topniveau.

Hij heeft dit jaar 1 wereldrecord verbetert, nl. dat op de 30m, met een score van 360 op 360 met 31 x-en of innertens (vorige record stond op 19 x-en).

Een week later verbeterde hij het Europees record op de 70m met een score van 354 op 360. Ook schoot hij een nieuw Belgisch record op de 25m met een score van 718/720.  Hij is wereldrecordhouder op de 15 pijlen finale 18m met 149 op 150 en heeft alle Europese en Belgische records in de Master categorie.

Twee weken geleden heeft hij zijn 19e Belgische titel behaald op de 50m, en werd hij ook Belgisch kampioen op de Indoor 18m, IFAA indoor en field dit jaar.

Hij was lid van het nationale team van 2004 tot en met 2012 en werd ieder jaar geselecteerd voor EK s en WK s. In januari van dit jaar werd hij tweede op de World cup indoor te Nimes in de Master categorie.

Tijdens het 1e Master World Championships van 13 tot 19 augustus behaalde hij de wereldtitel in de field discipline (12 doelen op gekende en 12 doelen op onbekende afstand) als ook de wereldtitel op de 50m, op de indoor discipline behaalde hij zilver.

Volgende grote doelen zijn The Kings of Archery 17&18 november 2018 en de World cup indoor te Nimes 18/19&20 januari 2019

De handboogmaatschappij Westerlo Sint-Sebastiaan (WSS) vormt samen met de vendeliersgroep Ansfried en de volksdansgroep Trawantel de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo. WSS Westerlo is in 2009 ontstaan uit de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo, die op haar beurt officieel in 1596 opgericht werd door de adellijke familie de Merode.

Binnen deze vereniging kan iedereen het handboogschieten als vrijetijdsbesteding of als competitiesport (individueel en in ploegverband) beoefenen binnen het kader van de gilde zonder hiervoor te moeten beëdigd zijn als lid van de gilde van Westerlo. Westerlo beschikt over drie locaties: Asberghoeve, p/a Asberg 2 (outdoor), bovenzaal PC Westerlo, p/a Boerenkrijglaan 24-26 (indoor) en de weide op domein 't Riet waar de oude staande wip (zonder kooi) zich bevindt, p/a Rietstraat z/n. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto