N-VA Geel stelde afgelopen zaterdag de kandidaten voor waarmee ze naar de kiezer trekt op 14 oktober 2018. Een aantal van de namen waren al bekend gemaakt in de aanloop naar het officiële persmoment, maar de grootste verrassing was waarschijnlijk de aankondiging dat Dani Dries en Luc Verguts, in oktober de Geelse N-VA lijst gaan versterken.

Naast de 33 namen voor de gemeenteraadsverkiezing werd ook Rudi Honinx voorgesteld als Geelse kandidaat op de N-VA provincieraadslijst.

De N-VA gemeenteraadslijst is een mooie afspiegeling van de Geelse bevolking, met vertegenwoordigers uit alle deeldorpen en van alle leeftijden. De partij kiest voor de gevestigde waarden, maar ook voor vernieuwing.

Deze vernieuwing komt er door een aantal nieuwe namen, maar ook dankzij de doorstroming van een aantal leden van jong-N-VA Geel die voor het eerst op het politiek toneel zullen verschijnen.

Tijdens de persvoorstelling werd ook toelichting gegeven bij de overstap van Dani en Luc. De partij erkende de kwaliteiten en de constructieve samenwerking die er vroeger al was met beiden. Een gevoel van teleurstelling over de beleidskeuzes die gemaakt werden binnen OpenVLD en het vooruitzicht op opnieuw bestuursperiode waarbij ze niet konden wegen op het beleid leidde ertoe dat beiden overwogen om met politiek te stoppen.

N-VA Geel vond dat een dergelijke expertise en visie niet verloren kon gaan en knoopte dan ook gesprekken aan met Dani en Luc om een eventuele overstap mogelijk te maken. Iets wat uiteindelijk ook voor beiden leidde tot een plaats op de Geelse N-VA lijst.

Rudi Honinx, anesthesist in AZ Sint-Dimpna, zal voor N-VA de provincieraadslijst duwen in onze regio. De lokale afdeling is dan ook verheugd dat Rudi deel kan uitmaken van een sterke ploeg aangevoerd door Mireille Colson.

N-VA Geel hoopt dan ook dat Rudi een zitje zal kunnen opnemen in de provincieraad en op die manier mee kan helpen om de problemen op te lossen die zich in Geel voordoen, maar bovenlokaal moeten opgelost worden.

De partij gaat in oktober naar de kiezer met de slogan "Een hart voor een veilig en welvarend Geel". De klemtoon op veiligheid en welvaart zijn nationale thema's voor N-VA, die ook in Geel een belangrijke rol spelen. Daarnaast wil de lokale afdeling ook inzetten op het hart want Geel is en blijft de barmhartige stede.

Welzijn en ondersteuning voor de sociaal zwakkeren blijft dan ook voor de partij, net zoals in de huidige bestuursperiode, een belangrijk thema.