Kamermuziekensemble Luciano presenteert op zondag 8 december een Kerstconcert in de Begijnhofkerk in Herentals. Blokfluiten, strijkers en sopraan Kristine Hermans zorgen voor een stemmig programma.

Luciano groeide onder impuls van de betreurde Luc Dresselaers uit van een blokfluittrio tot een kamermuziekensemble met blokfluiten en een volwaardige strijkersgroep. Aanvankelijk speelden het gezelschap vooral barokmuziek van Telemann en zijn tijdgenoten, maar er kwamen al bladzijden uit verschillende periodes aan bod uit de Lage Landen, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Sinds 2011 staat Luciano onder leiding van Jef Dresselaers en is het klaar voor heel wat uitdagingen: groot en klein ensemble, compact groepswerk en mooie solopassages, bijzondere instrumenten en klankkleuren.


Nu zondag presenteren blokfluiten, strijkers en sopraan Kristine Hermans met dirigent Jef Dresselaers een boeiend programma. Naast Vivaldi, De Lalande en Michael Haydn klinkt er werk van Tunder en Zachow . De ene was Buxtehude's schoonvader, de andere was leermeester van Händel. en ook de grote Bach waardeerde hun werk. De kerstkoralen die Bartok zelf bewerkte voor strijkers en enkele kerstbewerkingen voor strijkkwartet zijn ook de moeite waard om te ontdekken.

Alles heeft plaats om 15 uur in de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof in Herentals. De bezoekers worden er ondegedompeld in warme kerstklanken. Na het concert wordt nog gezellig nagebabbeld in het Fundatiehuis, waar een drankje wordt aangeboden. Info: Rene.Jaques@telenet.be , 0472 53 19 78 of  www.lucianokamermuziek.be.

Luciano is klaar voor een stemming kerstconcert.