Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luidruchtige 'zomerbars' zoals 'Bloom' definitief op de schop in Herentals

Bloom

Zomerbar Bloom aan Dompel Herentals krijgt geen vergunning meer. De zomerbar zorgde voor heel wat heibel, geluidsoverlast en criminaliteit in de buurt.   Door de massa klachten van buurtbewoners werd politie Neteland té vaak opgetrommeld.

'Om al die heisa te voorkomen, krijgt de zomerbar geen vergunning meer', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). 

'Er is een onderscheid tussen muziekzomerbars en stille zomerbars. In het eerste geval gaat het om pop-uphorecazaken die versterkte muziek mogen spelen, die de buurtbewoners vaak als 'openluchtdiscotheken' bekijken.   Stille zomerbars mogen wel (achtergrond)muziek spelen, maar voor evenementen met luidere muziek moeten ze telkens apart een toelating aanvragen. Op het aantal stille zomerbars legt het stadsbestuur geen limiet.'

Voor de stille zomerbars heeft het college van burgemeester en schepenen recent enkele voorwaarden in het reglement  erg aangescherpt. Want ook daarover kwamen klachten van omwonenden wanneer die een avondje met luide muziek planden.

Muziekevenementen moeten ook gebonden zijn aan speciale gelegenheden, zoals enkel een opening of sluiting van de bar. We blijven een groot voorstander van dergelijke zomerbars, maar we zien ze toch vooral als een extra groot terras bij een café. Achtergrondmuziek moet daarom ook altijd mogelijk blijven”, besluit Mien Van Olmen.

De zomerbars zorgden ook voor een zogenaamd 'leegzuigen' van de horeca in het centrum van Herentals.  Er was veel kritiek vanuit de lokale ondernemers.

Dompel, Herentals, België

Bloom

Deel dit artikel