U bent hier

Luierbox staat in gemeentehuis en bib

Lille
19.11.2019 - 20.31u
Door: Mark Jaspers

In het gemeentehuis in de Rechtestraat en in de bibliotheek in de Kerkstraat staat de Luierbox opgesteld. Ongebruikte luiers van gezinnen van wie de kinderen uit de luiers zijn gegroeid kunnen in de box worden gedeponeerd.

De Luierbox is een project van Huis van het Kind Middenkempen. Het project loopt in Lille en zes andere gemeenten. "Luiers zijn een zware kost in het budget van alle jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers dikwijls een onoverkomelijke last", luidt het bij het Huis van het Kind.

"De Luierbox wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen." Huis van het Kind hoopt vanaf januari 2020 pakketjes op maat te kunnen verdelen.

Foto Johan Temmerman

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto