U bent hier

Lumbergames Scouts De Buecken op 22/9

Herentals | Neteland
11.09.2018 - 08.49u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 22 september organiseren Scouts de Buecken de 2e editie van de Lumbergames aan hun scoutslokalen aan de Augustijnenlaan Herentals. Met de winst van de Lumbergames hopen de Buecken een stapje dichter te komen bij de bouw van hun nieuw lokaal. Ze hopen na deze editie onze nieuwe grond in het Greesbos te kunnen aankopen.

Baarden, geruite hemden en een jeans zijn de laatste jaren helemaal hip. Maar het niet iedereen met het uitzicht van een houthakker heeft ook de skills van een houthakker. Dit kan je nu zelf komen testen op de Lumbergames.

Ervaring is absoluut niet vereist. De proeven zijn zo opgebouwd uit een variatie van nadenken, techniek, kracht, precisie en een portie geluk. Plezier gegarandeerd voor iedereen.

Het geslaagd concept van de eerste editie bleef grotendeels behouden:

● Ploegen kunnen in teams van 4 personen deelnemen aan de Lumbergames tussen 12u 's middags en 17u 's avonds.

● Om 18u vindt de spectaculaire Verwalt Timbersports demo plaats waarin professionele houthakkers in luttele seconden de grootste boomstammen verpulveren. Speciaal dit jaar is dat Herentalsenaar Koen Martens zich zonet tot Benelux kampioen Timbersports heeft gekroond en voor eigen publiek het beste van zichzelf mag geven.

● Nadien is er nog een gezellige avond voorzien met scoutesk kampvuur, rodeostier en optreden.

● Alle scoutsleden en andere geïteresseerde kinderen zijn welkom tussen 13u30 en 16u00 om de mini games te komen testen en te komen proeven van onze scoutswerking. Daarnaast staan er weer springkastelen waar ook de allerkleinsten zich kunnen amuseren.

Maar er zijn ook een aantal verbeteringen aangebracht aan het concept:

● De proeven van de Lumbergames werden vernieuwd en er werden enkele spectaculaire en hilarische proeven toegevoegd.

● Het maximaal ploegen werd opgetrokken van 10 naar 15. Hierdoor kunnen we de late beslissers nog steeds een plaatsje aanbieden. Inschrijven kan nog steeds op www.lumbergames.be

● In onze Lumberkitchen kan je heerlijke verse pizza's eten uit onze ambachtelijke houtoven.

● Het avondgebeuren werd uitgebreid met een apart podium gesponsord door Land Rover Peeters. Hier zullen sfeermakers Farce Fatale ervoor zorgen dat niemand nog de benen stil kan houden.

Met de verkiezingen in het verschiet vonden we het een leuk idee om de verschillende politieke partijen uit Herentals uit te dagen om de figuurlijke strijdbijl op te nemen.

Tot onze grote verrassing was de respons heel groot en hebben het merendeel van de Herentalse partijen aanwezig getekend. Zo zullen onder meer Groen, Open VLD HNM, N-VA, CD&V, en Sp.a Herentals het tegen elkaar opnemen. Dat belooft een leuke strijd te worden.

Ook bekend gezicht Bartel van Riet, zelf boomverzorger en scout in hart en nieren, verleent dit jaar zijn medewerking aan de games. Met onze tombola maak je kans om net zoals Bartel een weekend lang in de laatste nieuwe Land Rover Discovery te rijden. Daarnaast zal hij ook éé van de nieuwe proeven mee begeleiden. Reden te meer voor de vrouwen om zich in te schrijven.

Sfeerbeelden van de vorige editie zijn te bewonderen op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/lumbergames/

Alle gedetailleerde info op onze site:

Www.lumbergames.be

Scouts de Buecken - Augustijnenlaan 76

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto