Energiebedrijf EDF Luminus heeft in beroep bij de Vlaamse overheid toch een vergunning gekregen voor een 2e windturbine voor de zone Herentals-Industrie. In 1e aanleg waren twee van drie molens geweigerd.

De energiebedrijven EDF Luminus en Eneco Wind dienden vorig jaar gelijktijdig aanvragen in om in totaal 5 windmolens op te trekken in de industriezone op de grens van Herentals, Herenthout en Grobbendonk.

Eneco Wind kreeg beide aangevraagde masten op Herenthouts grondgebied vergund, EDF Luminus slechts één van de drie aangevraagde turbines. De molen naast de oprit naar de E313 in Herentals werd goedgekeurd, twee in Bouwelven in Grobbendonk werden geweigerd.

Tegen die laatste beslissing trok niet alleen de aanvrager, maar ook buurtbewoners in beroep.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) besliste in die beroepsprocedure zopas dat niet alleen de windturbine net naast de E313 mag gerealiseerd worden, maar ook een van de 2 turbines op Bouwelven, het exemplaar dat het dichtst bij de snelweg staat.

Die hebben elk een tiphoogte van zo'n 145 meter.

Wie het niet met die beslissing eens is, heeft nu 45 dagen de tijd om een beroepsprocedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen te starten.   (mv/mvo) Foto Nnieuws.