Op 25 mei 1928 werd Lutgart Simoens in Ieper geboren. Ze zou uitgroeien tot één van de populairste radiofiguren aller tijden.

Na de Tweede Wereldoorlog kon ze aan de slag gaan bij het NIR, de voorloper van de VRT. Toen haar eerste kindje geboren werd, begon ze te werken bij Omroep Antwerpen. Daar heeft ze tot aan haar pensioen in 1993 heel wat populaire programma's gepresenteerd.

Straks om 18u hoor je haar op Radio 2 met haar favoriete platen uit de gouden tijden.

Platenpoets
Voor 'Toppers voor Tieners' kreeg ze zelfs Mick Jagger, Roy Orbison en Cliff Richard voor haar microfoon. Op vrijdagochtend presenteerde ze het muziekprogramma 'Platenpoets' (samenstelling Etienne Smet), met de zeer populaire weerbabbel met Armand Pien. Historisch was ook haar interview met koningin Fabiola in 1984.

Vragen Staat Vrij
De zoetgevooisde stem van Lutgart Simoens bereikte op zondagavond heel wat huiskamers met het verzoekprogramma 'Vragen Staat Vrij' (samenstelling Etienne Smet). Via een brief of gele briefkaart konden de luisteraars liedjes aanvragen voor een geliefde, een vriend(in) of een speciale gelegenheid.

Lutgart heeft 'Vragen Staat Vrij' gedurende 23 jaar gepresenteerd.

De Engel van Vlaanderen
Eind jaren 70 kreeg Lutgart Simoens de bijnaam "De Engel Van Vlaanderen" van haar Nederlandse radiocollega Frits Spits. In zijn programma 'De Avondspits' op Hilversum 3 gaf Lutgart luchtige commentaar bij de actualiteit.

In 1989 leent ze haar stem aan het liedje "Mensen zijn er voor mensen", een duet met Vader Abraham.

In 2014, toen de radio 100 jaar bestond, werd Lutgart Simoens uitgeroepen tot populairste radiofiguur. (bron Radio2)

Happy Birthday Lutgart, lieve groeten van het Nnieuws team / Guy Verellen.