U bent hier

Lux Brut op grootste wijnbeurs ter wereld

Geel | Heist op den Berg | Internationaal
20.03.2017 - 14.00u
Door: Mark Jaspers

Lux Brut is als eerste creatie van een Vlaamse chef terug te vinden op Prowein in Düsseldorf, de grootste wijnbeurs ter wereld. Vorig najaar kreeg de bubbel al lof in de Wijnkoopgids. Ook daar was de creatie van de chef een nieuwigheid.

Eind april 2015 lanceerde Jess Van Weert Lux Brut, een eigentijdse en aparte wijn. Een erkenning was er vorig najaar, met de vermelding in de Wijnkoopgids - De 300 Beste Wijnen Onder de 10 euro (inclusief 30 bubbels tot 15 euro) van expert Frank Van der Auwera. Amper twee jaar na de lancering, is Lux Brut nu verkrijgbaar in meer dan 20 landen.

Lux Brut wordt niet als cava, maar als bubbel uit Penedès gecommercialiseerd. 'Naar mijn eigen smaak waarbij ik niet alle regels volgden die aan cava-reglementering vastkleven', zegt Jess die onder meer Gewürztraminer in de mix gebruikte. Een druif die niet toegelaten is in een officiële cava. 'Bovendien werd deze Lux ook via een andere techniek gemaakt dan traditionele cava, wat hem apart maakt in de regio. Lux Brut wordt gemaakt volgens de méthode Charmat. Een snelle en efficiënte methode om een mousserende wijn te produceren. Zo blijven de natuurlijke primaire eigenschappen van de druif gewaarborgd.'

Intussen wordt Lux Brut, een merk van Groep Delicious, verkocht in 22 landen en is de bubbel vertegenwoordigd op de grotere beurzen.

'Zo is Prowein de grootste wijnbeurs ter wereld, gericht op professionelen. Ik ben er de eerste chef met een eigen bubbel.' Prowein telt meer dan 6.000 exposanten uit 59 landen die samen meer dan 55.000 vakbezoekers uit 123 landen ontvangen. (cijfers Prowein 2016). De beurs vindt plaats in Messe Düsseldorf.

Later deze maand vindt voor de zevende keer de Modern Hospitality Show 'VENUEZ17' plaats. De Modern Hospitality Show wil bezoekers een blik op de horeca van morgen bieden, tijdens een tweedaags evenement met de nieuwste en meest innoverende horecatrends in de hospitality industrie. 'Ook daar kan je Lux Brut ontdekken', besluit Jess.

Prowein loopt van 19 tot 21 maart

Venuez vindt plaats op 27 en 28 maart in Antwerpen

Jess Van Weert opende in 2006, op zijn achttiende, restaurant à la carte in Heist op den Berg. Twee jaar later startte hij met à la carte @ home. Drie jaar geleden volgde de oprichting van Vincero Wines. Die klassieke wijnhandel haalde een omzet van 1 miljoen Euro. Lux Brut werd gelanceerd in april 2015 en is een merk van Groep Delicious, de firma waarmee Jess luxury brands ontwikkelt en wereldwijd verdeelt.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto