Voor de burenstrijd ontbraken bij HBBC Van Beeck, Van Akoleyen, en De Ceuster. Wel was Van Regenmortel terug van de partij.
Herentals startte geconcentreerd aan de wedstrijd en stond, met een sterke defence, na enkele minuten 2-15 voor. De verdediging werd minder strak en zo zagen we op het einde van het eerste kwart een 18-26 tussenstand.

Het tweede kwart vielen de shots aan beide zijden binnen, maar toch wist Herentals net iets beter raak te mikken (15-24) met een 33-50 ruststand tot gevolg.
Lyra Nila Nijlen begon het derde kwart in een zoneverdediging, maar het furieuze plaatste daar een 0-12 tegenover.

Toen ook de Nijlenaars begonnen binnen te shotten, hielden beide ploegen mekaar min of meer in evenwicht (20-22 in dit kwart).
Het vierde kwart gaven de ploegen mekaar geen duimbreed toe (12-12) en een 65-84 eindstand.

Een mooie derby met een verdiende, collectieve overwinning voor HBBC.

Kwart 1: 18-26
Kwart 2: 15-24 (rust: 33-50)
Kwart 3: 20-22 (53-72)
Kwart 4: 12-12 (einde: 65-84)