U bent hier

Lyra - VC Herentals 2-3 : hattrick Davy Voorspoels, roodwit donderdag naar Zottegem

Herentals
14.05.2017 - 02.07u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals deed zaterdagavond een gouden zaak. Rood-wit ging winnen op Lyra met 2-3 en stoot zo door naar de interprovinciale ronde.  

Spits Davy Voorspoels scoorde driemaal. Al na 2' bracht hij VC op voorsprong maar Lyra kon gelijkstellen. Voorspoels bracht de roodwitten opnieuw op voorsprong. Lyra kwam langszij op strafschop, 2-2.

Voorspoels bracht in de laatste minuut VC Herentals in extase met zijn derde goal. Een historische hattrick.

De toeschouwers hadden een knappe en pittige wedstrijd gezien. De match werd gekruid met 8 gele kaarten, netjes verdeeld over beide ploegen.

Naar Zottegem

VC Herentals is geplaatst voor de volgende ronde en trekt donderdagavond naar Elene-Grotenberge (Zottegem). Volgende week zondag wacht normaal gezien thuis een Limburgse tegenstrever.

Spanning alom bij rood-wit en entourage. Roodwit legt een supportersbus in. Die vertrekt donderdagnamiddag om 17u aan het terrein. Inschrijven kan op het secretariaat van VC Herentals of via Dirk Van den Eynden, gsm. 0477-344 980. Deelname: 12 euro.

Jan Deckers, pr - VC Herentals : VC Herentals wint in Lyra na thriller.

In een beklijvend spektakel trok VC Herentals uiteindelijk het laken naar zich toe en gaat de interprovinciale eindronde spelen. De tegenstanders komen uit de 4 andere Vlaamse provincies. De winnaar van deze halve competitie promoveert naar de 3e amateurklasse.

Met het 0 – 0 gelijkspel uit de heenwedstrijd had VC Herentals het voordeel dat Lyra minstens één doelpunt meer moest maken. Maar veel gerekend werd er niet en van minuut 1 legden de acteurs een hels tempo op de mat.

De klok was nog geen tweemaal rond geweest of Herentals klom op voorsprong. Na een mooie aanval werd Krajisnic diep gestuurd, die vond Voorspoels via tussenstation Haneveer en Davy liet doelman Frans geen kans. 0 – 1 en VC meteen op rozen.

Lyra moest nu tweemaal scoren, maar ging zo mogelijk nog sneller spelen. En Herentals moest terug. Dat resulteerde in het eerste kwart in een paar halve kansen en een grote. Ofwel waren de schoten niet gekadreerd ofwel had doelman Vervoort, die een puike partij speelde, het laatste woord.

Wanneer de Lyra-storm wat ging liggen en de bezoekers wat meer ademruimte kregen viel een tegendoelpunt. Verbert kreeg de bal toegespeeld, mocht iets te makkellijk draaien en schoot naast de kansloze Vervoort binnen. 1 - 1  Het tempo ging zo mogelijk nog meer de hoogte in; de wedstrijd bleef aardig om volgen, voor de neutrale kijker althans, want voor beide supporterclans werd het een nagelbijtend schouwspel.  Even na het half uur werd Haneveer gevonden.

Die keek even waar Voorspoels stond. Davy nam de voorzet in één tijd op de slof en Frans mocht zich een tweede maal omdraaien. Het spel bleef snel heen en weer gaan met enkele halve kansjes aan beide zijden, maar 1 – 2 was de ruststand.

De eerste kans in de tweede helft was er één voor de thuisploeg. Een aanvaller ontdeed zich van de laatste herentalse verdediger, plaatste de bal naast Vervoort maar ook naast diens kooi. De wedstrijd werd dan bitsiger met her en der akkefietjes. Het regende dan ook gele kaarten,maar ook in dit onderdeel hielden beide ploegen mekaar in evenwicht: 4 aan beide zijden.

Rond het uur ging thuisspeler Bilbo tegen de achterlijn het strafschopgebied binnen, werd aangetikt, de bal ging onverbiddelijk, maar vermijdbaar op de stip. Bilbo zelf klaarde de klus. 2 - 2 De zenuwen gierden nu door ieders keel. Ondanks de hoge intensiteit een uur lang bleven de spelers verzorgd voetbal brengen, en ...met kansen. De grootste kans was misschien nog wel voor Herentals, maar Voorspoels, weer hij, schoot een volley net over.

De klok tikte in het voordeel van de bezoekers, Lyra was zich daar ook van bewust. Vervoort moest nog eens een poging uit zijn doel ranselen maar deed dat met brio. Met minuut 90 in zicht kreeg Frans een terugspeelbal toegespeeld, wou aan de andere kant zijn rechterflankverdediger aanspelen, maar had de toch wel indrukwekkende torso van Voorspoels niet gezien.

Davy alleen op Frans af, die redde nog in eerste instantie nog, maar in de herneming frutselde de herentalse goaltjesdief zijn hattrick tegen de touwen. En Lyra in de touwen want even later blies de scheidsrechter VC naar de interprovinciale eindronde.

De ontlading bij de bezoekers en de vele meegereisde supporters was groot, heel groot. Wat we vandaag zagen was misschien wel het beste van het gehele seizoen, met een duim omhoog voor Lyra dat een beresterke partij speelde. Maar het botste op een sterk blok, want da’s het minste wat we van dit VC Herentals kunnen zeggen.

Donderdag 18/05 is er al de eerste wedstrijd in die interprovinciale eindronde. Roodwit trekt dan naar Elene – Grotenberge, in de buurt van Zottegem (Oost Vlaanderen) Aanvang om 20:30 u.

Zondag 21/05 is er de thuiswedstrijd tegen Bilzen Waltwilder (Limburg) om 15:00 u. Op Hemelvaartsdag op 25/05 trekt VC naar de kust om er Westkapelle, in de buurt van Knokke (West-Vlaanderen)  partij de geven.

Zondag 28/05 is er dan een rustdag voor de roodwitten om donderdag 01/06 om 19:00 u deze nacompetitie thuis af te sluiten tegen Veltem (Vlaams Brabant). Voor de gegadigden, hou zeker onze website in de gaten voor wat betreft supportersbussen, want daar wordt momenteel nog werk van gemaakt.'


imageMeer nieuws

HYC Era Renomar vs Nijmegen 2-1 - herbekijk wedstrijd

Herentals | Internationaal 19.11.2017 - 21.53u

HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet

 HBBC 85-99 Guco Lier B : HBBC net niet
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.51u

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder

Noordstar - Oosterzonen B : 3 - 0, Noordstar op elan verder
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 21.48u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 21.36u

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken

Kunstendag voor kinderen CC 't Schaliken
Herentals | Neteland 19.11.2017 - 17.19u

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e

Van der Poel maakt klavertjevier in Wereldbeker vol, Van Aert 2e
Herentals | Internationaal | Lille 19.11.2017 - 16.50u

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom

Sinterklaas ontvangt tutjes aan de Tuttenboom
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 19.11.2017 - 12.21u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto