Op maandag 20 november – tijdens de Trefdag voor vrijwilligers - nemen we tijdens deze korte introductie in 'geweldloze communicatie' onze eigen communicatie onder de loep. Alle vrijwilligers zijn welkom om deel te nemen tussen 13.30 en 15.30 uur in het ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Inschrijven kan tot en met 10 november via inne.dierckx@dsomol.be. De deelname is gratis.

Kahlil Gibran: "Tussen wat gezegd wordt en niet bedoeld en bedoeld wordt en niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren."

Ken je dat ook dat je in het heetst van de strijd impulsief dingen begint te zeggen die er op zo'n manier uitkomen dat je net het tegenovergestelde bereikt van wat je eigenlijk wilde bereiken? Laat je gemakkelijk over je heen walsen? Of wals je zelf soms over anderen heen? Heb je snel de indruk dat iemand je aanvalt of bekritiseert? Zeg je vaker dan je lief is kwetsende dingen tegen mensen die je graag ziet?

Geweldloze communicatie
Samen zoeken we naar een communicatie die de kans op verbinding en samenwerking zo groot mogelijk maakt. Kies ik om in de energie van verwijten en oordelen te blijven hangen? Of kies ik ervoor om doorheen de gekwetstheid contact te maken met wat ik daadwerkelijk nodig heb en van daaruit met wat de ander nodig heeft. Kies ik met andere woorden voor echt contact? Geweldloze communicatie versterkt het vrijwilligerswerk omdat het bijdraagt aan een positieve beleving ervan.

Tijdens deze twee uur - waarbij de focus echt ligt op het vrijwilligerswerk - krijg je de kans om te proeven van deze vorm van communiceren.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 16, inne.dierckx@dsomol.be