Tot 19 mei mag Vorselaar "Studio Globo" ontvangen. Oorspronkelijk was voorzien dat zij hun project "Expeditie WareWare" gingen realiseren in de Thomas More-vestiging in Vorselaar maar vanwege corona kon dat niet op die plek.

Het ruimteschip zal daarom, nog tot 19 mei, worden opgesteld in de zaal Den Engel.

Heel wat kinderen en klassen uit de regio zullen er een educatief inleefatelier volgen. Ook zes klassen uit de Vorselaarse kleuter- en lagere scholen hebben zich ingeschreven.

Studio Globo

Studio Globo is een NGO voor ontwikkelingssamenwerking die zich specialiseert in ontwikkelingseducatie. De wereld ontdekken, positief leren omgaan met diversiteit, betrokken raken bij mens en milieu en meebouwen aan een duurzame en solidaire wereld zijn hierbij de voornaamste pijlers.

Deze pijlers streven ze na door een gevarieerd vormingsaanbod aan te bieden aan zowel kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs.

Educatief inleefatelier "expeditie WareWare"

Expeditie WareWare ((het Japans voor "wij") is een rondreizend educatief project met inleefatelier voor de derde kleuterklas, eerste of tweede leerjaar. De kinderen stappen binnen in het grote, mysterieuze ruimteschip van enkele ontdekkingsreizigers en leren over diversiteit: in de klas en wereldwijd.

In een creatieve leeromgeving worden de leerkrachten en de leerlingen uitgedaagd om positief te leren omgaan met gelijkenissen en verschillen. Leerlingen leren zichzelf en elkaar op een andere manier kennen, ontdekken gelijkenissen en verschillen met andere mensen.

Vorselaar zet in op een flankerend onderwijsbeleid

Vorselaar is een echt scholendorp en al jaren zet ze in op een flankerend onderwijsbeleid.

Daarin wordt op een fijne manier samengewerkt met alle scholen. Dat gebeurt op allerlei thema's zoals digitalisering, duurzaamheid, diversiteit, noord-zuid, gezonde voeding, beweging, armoede, mobiliteit, ...

In dit project financiert de gemeente mee de locatie/huisvesting van het ruimteschip en de deelname van de klassen. De leerkrachten kregen vorming van Studio Globo om in de klas nog verder aan de slag te gaan met het thema.