Verlengd wegens succes en nog altijd noodzakelijk: onafhankelijke platenzaak en boekhandel zetten in het kader van de Internatonale Vrouwendag (8 maart) voor het derde jaar op rij de hele maand vrouwelijke artesten enschrijvers voor het voetlicht.

"Slechts 1 dag per jaar vrouwen huldigen, is niet voldoende en ook eenmalige symbolische actes volstaan niet," zeggen de initatiefnemers. "Op heel wat fronten blijven vrouwen immers achtergesteld in onze samenleving."

De eerste vrouwenmaand die de boekhandel organiseerde in 2019 was meteen een succes: Het Voorwoord mocht op de Staat van het Boek in het Vlaams Parlement het charter voor inclusie in de boeken- en letterensector mee ondertekenen. Edite 2020 viel in het water door de coronamaatregelen waardoor ze dit jaar een frisse herkansing krijgt.

In Boekhandel Het Voorwoord wordt "Wild" van de literaire rugzakavonturier Cheryl Strayed verkocht en in Toekan Records zal dat "Song For Our Daughter" van Laura Marling zijn. Van elk verkocht exemplaar wordt 15% van de opbrengsten aan Kenniscentrum voor gender en feminisme RoSa VZW geschonken.

Waarom?

Createve, geëngageerde of intelligente vrouwen moeten al eeuwenlang harder werken om hetzelfde resultaat te bekomen als hun mannelijke tegenhangers.

Hoog tijd de al te trage verandering die daarin komt een duwtje inde rug te geven. Op onze eerdere initiateven kwamen steeds positeve reactes wat ons sterkt in het nut van dit initatef: acte ondernemen werkt en verandering loont.

Info Gert De Bie gertdebie@gmail.com