Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maarten Verheyden : 'Succesvolle verkoop kerstdecoratie in De Kringwinkel Zuiderkempen'

'Een gemiddeld gezin besteedt een behoorlijk bedrag aan kerstinkopen', zegt Maarten Verheyden, stafmedewerker van De Kringwinkel Zuiderkempen. 'Een aanzienlijk deel daarvan gaat naar kerstcadeautjes en de kerstdis, maar ook aan kerstdecoratie wordt heel wat geld uitgegeven. Boven op de fel gestegen prijzen voor energie en het volle winkelkarretje, nemen deze uitgaven een flinke hap uit het gezinsbudget.

“Onze kerstdecoratie wordt bij ons aan betaalbare prijzen aangeboden zodat iedereen een sfeervolle kerst kan beleven. Het beste bewijs van deze behoefte is de succesvolle verkoop van onze kerstdecoratie ", zegt Maarten Verheyden, stafmedewerker van De Kringwinkel Zuiderkempen.

“Klanten stonden op de eerste dag van deze actie letterlijk voor openingstijd voor de deuren van onze kringwinkels te wachten om goedkope en originele kerstdecoratie op de kop te tikken.” Elk jaar is er geweldig aanbod aan kerstgerief dat door de geefklanten aan onze poorten wordt afgeven, in de recyclageparken wordt gedeponeerd of thuis wordt opgehaald. “Dit materiaal komt het ganse jaar toe in onze 8 kringwinkels, en wordt dan overgebracht naar het centraal magazijn in Geel. Daar worden deze goederen verder verwerkt en geprijsd.

Nadien wordt alles gestockeerd omdat we dit materiaal maar gedurende 1 periode per jaar kunnen verkopen.” licht Maarten verder toe. “Het gaat echt om gigantische hoeveelheden, we hebben vanuit ons centraal magazijn tientallen paletten van telkens 16 bananendozen geleverd naar onze 8 kringwinkels.

Tel daarbij nog een massa kerstbomen die we apart uitleveren. Hiermee zouden onze medewerkers een heus kerstbomenbos kunnen opbouwen” lacht Maarten. Dat brengt ons bij de vraag: een echte kerstboom of een nepboom? “Toegegeven, niks schept zo veel kerstsfeer als de geur van een verse spar in je living. Maar ecologisch? Nee, dat is het niet. Elk jaar worden er miljoenen kerstbomen gekapt, en dan zwijgen we nog over de jaarlijkse kerstboomverbrandingen. Toch is een nepboom daarom niet milieuvriendelijker.

Wat wel helpt, is in de kringwinkel een tweedehands kerstboom adopteren. Wil je geen naalden op de grond en hou je niet van plastic? Versier dan eens een kamerplant of knutsel een alternatieve boom uit pallethout of snoeiafval. Wedden dat je woonkamer er dan minstens even gezellig uitziet?” "Naast kerstdecoratie kan je bij ons ook voor een origineel kerstcadeau of een cadeaubon terecht. Met de opbrengst van de verkoop in onze kringwinkels worden steeds mensen tewerkgesteld die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt." besluit Maarten.

Deel dit artikel