VCH was meteen op de afspraak in zijn eerste "oefenwedstrijd".  In de eerste ronde van de Beker van België haalde rood-wit het met 0-1 van St.- Job dankzij een vrijschop doelpunt van Vervoort.  Zaterdag wacht in de tweede ronde een thuiswedstrijd tegen Horendonk.

Na het sprankelende seizoen 2013-2014 waarin VC Herentals de promotie naar nationale afdwong werd het nieuwe seizoen opnieuw op gang gefloten. De rood-witten maakten de verplaatsing naar Sint Job in de eerste ronde van de beker van België. Bij de bezoekers nog geen Vlaeymans (revalidatie) en De Swert (verlof). Voor de rest tekende iedereen present.


Het eerste schotje in de wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg maar de poging van Brusseleers ging ruim naast. Herentals knutselde na een kwartier een eerste leuke aanval in elkaar, Van De Kerkchof besloot op het doelhout maar werd tevens afgevlagd voor buitenspel. Minuten later werd Van Bouwel door het centrum gestuurd maar doelman Van de Vijver was net iets sneller op de bal. Herentals nam de wedstrijd in handen maar had het moeilijk om uitgespeelde kansen bijeen te voetballen.

Thomassen met een gemeten crosspass in de loop van Van Doninck, maar de voorzet van Jelle werd nog net door de lokale doelman voor de voeten van een aanstormende V.D.Kerckhof onschadelijk gemaakt. De laatste kans voor de pauze kwam op naam van Van Roosbroeck die een verre lobbal op de paal zag belandden. Even later moest Jens met een blessure naar de kant, Dillen was zijn vervanger.


Wat voor de pauze niet lukte, lukte meteen erna wel. Na een fout op Van De Kerckhof plaatste Vervoort de vrije trap buiten het bereik van Van De Vijver, 0-1. St Job probeerde daar iets tegenover te stellen met een poging van Van Achteren maar hij besloot te zwak op Doino. Nog geen minuut later kreeg Dillen een unieke kans om de wedstrijd helemaal te beslissen maar oog in oog met de thuisgoalie kon hij niet afwerken. Beide ploegen kregen nog één kans , voor Herentals besloot Van De Kerckhof met een lage schuiver op Van De Vijver en voor de thuisploeg kon Binnemans niet afwerken, Doino pareerde het schot met de voet.


Herentals stond er dus meteen op de eerste afspraak en mag een ronde verder bekeren. Dinsdag 29/7 volgt een oefenwedstrijd tegen het sterke Lille.

De tweede ronde van de beker van Belgie is een thuiswedstrijd tegen Horendonk, deze zal gespeeld worden op zaterdag 2 augustus om 16u in plaats van zondag 3 augustus.


VCH speelde met
: Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; Van Leerdam Ilja; Van Bouwel Ken; Van Roosbroeck Jens; Van Der Schraelen Thomas; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen en Verdonck Simon.  Bank: Dams Pieter; Van Den Vonder Thomas; Dillen Robbe; Vervoort Joy.  Vervangingen: 43e Robbe Dillen voor Jens Van Roosbroeck.  Kaarten: geen kaarten.
Doelpunten: 49e Vervoort Maarten 0 - 1

VC Herentals bekert verder en oefent dinsdag 29 juli om 19.30u thuis tegen Lille.

Zondagnamiddag 3/8 bekert VC Herentals thuis om 16u tegen Horendonk.  Verslag K. Van Leemput / Nnieuws