Schepen Maarten Wouters (CD&V) uit Grobbendonk reageert op persberichten alsof de verkiezing van de nieuwe OCMW-voorzitster naar favoritisme ruikt. Maarten Wouters stelt dat Els Buellens met grote meerderheid van stemmen is verkozen.

De verkiezing en aanduiding gebeurde volledig in overeenstemming met de statuten van de partij.

Maarten Wouters: "Het CD&V bestuur heeft verleden week bij stemming bepaald wie zij zullen voordragen in de gemeenteraad en OCMW-raad. Er was een unanieme stemming over het schepenmandaat (Maarten Wouters) en over het voorzitterschap van de gemeenteraad (Dirk Swartebroeckx).

Over het voorzitterschap van het OCMW was geen unanimiteit.

Els Beullens kreeg 65% van de stemmen, Anne Appeltans-Janssen 35% en Simonne Delen 0%. Els zal dan ook voorgedragen worden als voorzitter OCMW, Anne als OCMW raadslid, Simonne zal zich tevreden moeten stellen met een zitje in de gemeenteraad.

Voor CD&V zullen er dus 2 nieuwe mensen actief deelnemen aan het OCMW beleid. Voor de gemeenteraad zijn er dat ook 2 nl. Ludo Wynens en Peggy Goormans. Hierdoor zal CD&V Grobbendonk alvast een nieuwe wind laten waaien zowel door de gemeente als door het OCMW."